po 22.7.2024
Juniorka aktuality

Zdeněk Říha: Budeme se rvát o každý bod

I když to zpočátku vypadalo na Žižkově všelijak, béčko nakonec svou premiéru ve druhé lize zvládlo. Zlepšeným výkonem ve druhé půli vyrovnalo proti Spartě B z 0:2 na 2:2 a dokázalo si, že jako nováček může v soutěži hrát důstojnou roli.

Sparta první poločas ovládla herně i výsledkově. "Soupeř byl na nás připravený, od začátku byl rychlejší. Hrál vysoký a rychlý presink, se kterým jsme si ze začátku neuměli poradit. Ztráceli jsme míče a tím končila i naše hra. Prostě to byl ten přechod z třetí do druhé ligy, museli jsme si na to rychle zvyknout," řekl kapitán Zdeněk Říha.

Ale druhá půle, to byla ze strany Baníku jiná písnička. "O poločase jsme si k tomu řekli své. Snažili jsme se na to zareagovat a hlavně zklidnit na míči, což se nám povedlo. Vstřelili jsme rychle dva góly, chtěli jsme i třetí. Nějaké šance jsme měli. Máme ale bod a jsme spokojeni."

Rezerva hned od prvního utkání ve druhé lize poznává vyšší kvalitu svých soupeřů. "Zápasy s béčky asi budou trochu specifické a náročnější, co se týče běhání. Podle toho bych to úplně nehodnotil. Osobně čekám spíše více soubojovosti s dalšími týmy, které mají vysoké útočníky. Zápasy o soubojích, odražených míčích. My chceme jít kolo od kola a získat co nejvíce bodů. Poprat se o každý bod přesně tak, jako jsme to předvedli na Spartě. I když jsme prohrávali 0:2, rvali jsme se o každý balon a dokázali jsme vyrovnat."

10
Matěj
Šín
35
Jakub
Markovič
33
Erik
Prekop
32
Paixao da Silva
Ewerton
95
Daniel
Holzer
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
66
Matúš
Rusnák
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
30
Dominik
Holec
0
Roan
Nogha
37
Matěj
Chaluš
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
6
Michal
Fukala
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
41
Mikuláš
Kubný
14
Radim
Šudák
15
Patrick
Kpozo
23
Issa
Fomba