pá 13.9.2024
Aktuální zprávy

Zápas se Slavií se odkládá, nehraje ani béčko

Sobotní zápas Baníku se Slavií se odkládá. Vedení LFA dnes z důvodu nepříznivých klimatických podmínek rozhodlo, že se celé kolo přesouvá na náhradní termín. Přeložen byl i kompletní program druhé ligy včetně duelu béčka na Žižkově.

Vytrvalý dlouhodobý déšť, mimořádně vysoké úhrny srážek a v sobotu navíc i silný vítr. Předpovědi meteorologů se zatím plní a byla tak oprávněná obava, že by se víkendové zápasy na většině stadionů včetně Ostravy hrály za podmínek hraničících s regulérností. Nemluvě o diskomfortu pro diváky.

"Řídící orgán soutěží se s ohledem na mimořádnou situaci na celém území České republiky, kdy se očekávají extrémně silné deště a v některých oblastech i záplavy, rozhodl odložit všechna utkání 8. kola Chance Ligy a 9. kola Chance Národní Ligy. Toto rozhodnutí bylo přijato v souladu s Rozpisem celostátních soutěží, na základě nepříznivé předpovědi počasí, a především kvůli bezpečnosti hráčů, fanoušků i všech ostatních osob podílejících se na organizaci zápasů. Bezpečnost je pro Ligovou fotbalovou asociaci v této situaci naprostou prioritou. Dalším klíčovým faktorem při rozhodování byla rovněž společenská odpovědnost, kterou LFA vnímá obzvláště silně v těchto chvílích. Členové integrovaného záchranného systému, jako jsou policisté, hasiči a zdravotníci, kteří běžně asistují při organizaci zápasů, budou v následujících dnech a hodinách nezbytně potřební v terénu při pomoci obyvatelstvu. LFA chce všem vyjádřit podporu a mnoho sil," řekl v tiskovém prohlášení výkonný ředitel LFA Tomáš Bárta.

O náhradním termínu se bude jednat. Vzhledem k nabitému programu Slavie a její účasti v Evropské lize ale mnoho volného prostoru nezbývá a pokud odečteme reprezentační přestávky a termín 3. kola MOL Cupu na konci října, první prostor pro vložení zápasu doprostřed týdne vychází až v prvním prosincovém týdnu.

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Pokud někomu, kdo už si lístek zakoupil, nebude náhradní termín vyhovovat, bude moct žádat o refundaci vstupného u ticketingového operátora. Přesnější informace přineseme po oznámení nového termínu.

Stejně jako obě profesionální ligy se nehrají ani další soutěže, svá utkání tak mají odložena i všechna mládežnická družstva Baníku a ženy.

17
Michal
Frydrych
6
Michal
Fukala
14
Radim
Šudák
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
37
Matěj
Chaluš
0
Roan
Nogha
21
Jiří
Klíma
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
9
David
Buchta
30
Dominik
Holec
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
32
Paixao da Silva
Ewerton
23
Issa
Fomba
5
Jiří
Boula
66
Matúš
Rusnák
7
Karel
Pojezný
95
Daniel
Holzer
15
Patrick
Kpozo
33
Erik
Prekop
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
41
Mikuláš
Kubný
28
Filip
Kubala