po 29.1.2024
Aktuální zprávy

Za Baníkem přiletěli výherci soutěže ČSOB!

Pro zážitek, se kterým nepočítali, si do Turecka přiletěli dva fanoušci Baníku, kteří vyhráli soutěž s ČSOB. Díky tomu, že si u banky zřídili baníkovskou platební kartu a následně byli vylosováni, mohli za mužstvem na herní soustředění přicestovat, strávit v Beleku několik dní a vidět dva přípravné zápasy, které zde tým Pavla Hapala sehrál.

Vedle lásky k Baníku je spojuje ještě jedna záležitost. Křestní jméno. Oba jsou Vojtové. Mladšímu (na snímku uprostřed) je osmnáct, tomu staršímu o deset let víc. Oba si baníkovskou platební kartu pořídili s nadějí, že budou vylosováni a budou moci strávit s Baníkem v Turecku několik dní, navíc zdarma. Jak to tak bývá, že by se zrovna na ně mohlo usmát štěstí, tomu příliš nevěřili. A stalo se. "Byl jsem zrovna v práci, když mi najednou zavolala paní z ČSOB, že mám štěstí a můžu letět do Turecka za Baníkem," líčí starší z obou Vojtěchů žijící ve Vratimově. "Byl to šok, hned jsem to volal otci, pak kamarádům, celé rodině!" vybavuje, co následovalo.

"U mě to bylo podobné. Taky jsem hned začal psát zprávy všem dokola. Kamarádům, rodině, hodně lidem," přidává se mladší Vojtěch, osmnáctiletý student z Kopřivnice. "Pak jsem se začal moc těšit, dokonce tak moc, že jsem často vůbec nemohl spát," přiznává Vojtěch mladší.

Sen se brzy začal měnit ve skutečnost, oba mladíci si sbalili věci a vydali se na výlet, se kterým ještě před pár měsíci vůbec nepočítali. "Když jsme dorazili na hotel, přišli nás přivítat někteří hráči. Šudy, Málič a tihle mladí hráči, kteří jsou tu teď s áčkem na soustředění. To bylo moc příjemné uvítání. Člověk najednou vidí, jak jsou to příjemní kluci," vybavuje si mladší z Vojtěchů okamžiky krátce po příjezdu na hotel. 

"A pak jsme i ostatní hráče Baníku normálně potkávali na hotelu, u snídaně, u oběda, ve výtahu, několikrát jsme se s nimi mohli pozdravit i trochu pokecat, chovali se k nám hrozně fajn. Když se na ně díváte z tribuny, říkáte si, že jsou něco víc, ale pak zjistíte, že jsou to normální borci, kteří nemají problém se s vámi pobavit," bere si slovo zase starší z obou šťastlivců.

Samozřejmě nezůstalo jen u setkání v prostorách hotelu Susesi. Oba výherci dostali šanci vidět sobotní přípravné zápasy Baníku. Tedy ten s Oboloní Kyjev a následně i duel s Olimpijí Lublaň. "Ten byl lepší, protože soupeř byl kvalitnější. Nejvíc se mi v tom zápase líbili Ndefe, Boula a Kpozo," hodnotí zpětně vratimovský Vojtěch, tedy ten starší. "Jo. Patrick Kpozo! Byl hrozně pracovitý," přitakává kolega z Kopřivnice.

"Dívali jsme se na ten zápas skoro od autové čáry. Stáli jsme kousek vedle lavičky a bylo super slyšet, jak se kluci pořád vzájemně povzbuzují, jak si radí, jak na sebe volají. A vůbec to, že jste v Turecku a díváte se tam zblízka na Baník," vypočítává své zážitky Vojtěch starší. 

Oba výherci měli šanci popovídat si také s členy klubového managementu. "Mluvili jsme s panem Mikloškem i panem Bělákem. A zase - člověk zjistí, že jsou to fajn lidi. Podle toho, jak se k nám chovali, určitě. "

Došlo i na výlet do starobylého centra Antalye nebo na společnou fotku s trenérem Pavlem Hapalem. "Na tohle člověk nikdy nezapomene," je přesvědčen mladší Vojtěch. "Mám už dlouho permanentku na Baník, ale teď musím říct, že se mi hodně vyplatilo mít i baníkovskou platební kartu ČSOB. Díky za tu soutěž a díky za ten zážitek," uzavírá starší jmenovec.

29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
28
Filip
Kubala
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
0
Paixao da Silva
Ewerton