pá 26.1.2024
A-tým

V sobotu dvojzápas s Oboloní Kyjev a Lublaní

Dva přípravné zápasy sehraje Baník v sobotu v rámci čtvrtého dne svého pobytu na herním soustředění v Turecku. Dopoledne v 11 hodin tureckého času (9:00 SEČ) nastoupí výběr trenéra Pavla Hapala proti Oboloni Kyjev, v 17:30 tureckého času (15:30 SEČ) změří Baník síly se slovinskou Olimpijí Lublaň.

Nejdříve účastník nejvyšší ukrajinské ligy, a pak zajímavý slovinský celek, který se na začátku sezony dokonce pokoušel dostat do hlavní fáze Evropské ligy a nakonec si zahrál skupinu Konferenční ligy. To je menu, které si Baník přichystal na sobotu.

"Je to jen dobře, že si zahrajeme proti kvalitním týmům. Tak jsme to chtěli. Zejména zápas s Lublaní bude hodně zajímavý i náročný, ale o to víc se na to těšíme a budeme chtít samozřejmě oba zápasy vyhrát," pravil trenér Pavel Hapal pro sobotní dvojzápas počítá se všemi hráči, které v Turecku k dispozici má.

"Každý dostane nějakou minutáž, řada kluků si zítra odpracuje celých devadesát minut," řekl trenér Baníku, který bude chtít v utkání vidět kromě nasazení i taktické prvky, kterým se Baník v přípravě věnuje.

"Máme v týmu nové hráče, ti si musí zvyknout na mužstvo a mužstvo na ně. Jinak už přípravu směřujeme na první mistrovský zápas, pilujeme některé taktické návyky a budu je chtít od kluků v zápasech vidět," dodal Pavel Hapal.

Utkání s Oboloní Kyjev se bude hrát v areálu resortu Susesi, v němž mužstvo denně trénuje, k duelu s Lublaní Baník odcestuje do nedaleké Lary, hrát se bude v tamním fotbalovém areálu Titanic. 

29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
0
Paixao da Silva
Ewerton
11
Eldar
Šehić
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
13
Samuel
Grygar