čt 17.11.2022
Aktuální zprávy

V pátek startuje Memoriál Evžena Hadamczika!

Už 45. ročník prestižního Memoriálu Evžena Hadamczika rozehraje v pátek celkem čtrnáct týmů kategorie U11, které letos v listopadovém období změří síly ve sportovní hale v Ostravě – Dubině. Turnaj odstartuje v pátek ve 14 hodin utkáním Vítkovice – Žilina a vyvrcholí v neděli zápasy o umístění. Finálový duel má plánovaný výkop v 15.40. Ambasadorem turnaje je velká baníkovská legenda Rostislav Vojáček.

Čtrnáct týmů ze čtyř zemí se účastní letošního Memoriálu Evžena Hadamczika, který bude rozehrán v pátek zápasy v základních skupinách. Chybět nebude tuzemská špička včetně domácího Baníku, pozvání na turnaj opět přijala Sparta i Slavia, vedle nich například elitní slovenské týmy Slovan, Žilina Trnava a Dunajská Streda, čtyři polské celky včetně Katovic, a také ukrajinský Ruch Lvov.

„Chci poděkovat všem členům organizačního týmu, protože připravit turnaj, jehož se zúčastní čtrnáct velmi kvalitních celků z prestižních klubů není jednoduché a nám se to také letos podařilo. Jsem zároveň velmi rád, že si Memoriál Evžena Hadamczika stále drží svou vysokou úroveň a že zájem o účast na něm ze strany klubů vysoce převažuje naše kapacitní možnosti,“ uvedl Roman Holiš, předseda Akademie FC Baník Ostrava.

Patronem letošního turnaje je muž, který je pamětníkem slavné éry Evžena Hadamczika, jehož jméno turnaj hrdě nosí, a zároveň jeden z největších fotbalistů klubové historie – Rostislav Vojáček, jenž s předstihem přislíbil, že svou osobní účastí turnaj ozdobí. „Jsem moc rád a děkuju za to, že mohu být ambasadorem turnaje, které nese jméno Evžena Hadamczika. Měl jsem tu možnost jej nejen osobně poznat, ale několik let pod jeho trenérským vedením hrát a vím, jak velká osobnost to byla. O to víc mě těší, že turnaj se těší tak velké popularitě a prestiži a že letos slaví v plné kondici své půlkulaté jubileum,“ uvedl Rostislav Vojáček.

Program turnaje včetně online výsledkového servisu naleznete zde: https://bit.ly/3TKazpJ

77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
28
Filip
Kubala
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič