út 18.6.2024
A-tým

Tři posily: Erik Prekop, Dan Holzer, Michal Fukala

Erik Prekop, Daniel Holzer a Michal Fukala – Baník hlásí na prahu přípravy na novou sezonu tři nové podpisy!

Na Bazaly přichází nejlepší střelec pražských Bohemians 1905; slovenského útočníka Erika Prekopa Baník musel vykoupit z platné smlouvy ve Vršovicích. Do Baníku se po tříletém působení na Slovácku vrací levý krajní hráč Daniel Holzer a z Liberce přichází pravý krajní hráč Michal Fukala.

„Získali jsme hráče na posty, které jsme chtěli zkvalitnit a doplnit. Všichni by měli být přínosem. Ale není to vše a probíhají ještě další jednání. Tihle tři už jsou ale našimi hráči a začínají s námi přípravu,“ prohlásil šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.


Erik Prekop
Smlouva: 3 roky s opcí
Rodák a odchovanec z Trenčína se zviditelnil během působení v Hradci Králové, kde nastřílel 14 gólů. Pak přestoupil do Bohemians, v jejichž barvách patřil k nejlepším hráčům. V uplynulé sezoně zaznamenal osm branek a dvě asistence a byl nejproduktivnějším hráčem „Klokanů“.
Luděk Mikloško: „Takový typ hráče dopředu nám trošku chyběl. Měli jsme o něj zájem delší dobu, ale vzhledem ke smlouvě to nebylo jednoduché ho tady dovést. Jednání se ale nakonec podařilo dotáhnout, věříme mu, že i u nás bude gólový.“


Daniel Holzer
Smlouva: 2 roky s opcí
Dobře známý odchovanec Baníku se zpátky vrací po tříletém angažmá ve Slovácku, během nějž si s týmem zahrál i základní skupinu Evropské konferenční ligy.
Luděk Mikloško: „Já Holciho dlouho znám. Na to, že je to hráč střední generace, už je opravdu velice zkušený a 273 ligových utkání je na jeho věk obrovské číslo. Velmi důležitý faktor pro mě je i to, že je místní, dobře to tu zná a ví, co angažmá v Baníku obnáší. Věřím, že to bude velká posila i do kabiny.“


Michal Fukala
Smlouva: 2 roky s opcí
Třiadvacetiletý rodák z nedalekého Pstruží a odchovanec Frýdku-Místku strávil šest let v Liberci a Baník bude jeho prvním dospělým angažmá doma na severovýchodě.
Luděk Mikloško: „Další kluk z regionu, který měl sám velký zájem do Baníku jít. Umí alternovat na vícero postech. Věříme, že zvýší konkurenci v kádru a bude bojovat o své místo.“

14
Radim
Šudák
7
Karel
Pojezný
23
Issa
Fomba
13
Samuel
Grygar
18
Roan
Nogha
41
Mikuláš
Kubný
33
Erik
Prekop
21
Jiří
Klíma
37
Matěj
Chaluš
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
5
Jiří
Boula
32
Paixao da Silva
Ewerton
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
95
Daniel
Holzer
19
David
Lischka
30
Dominik
Holec
6
Michal
Fukala
35
Jakub
Markovič
66
Matúš
Rusnák
20
Abdullahi
Tanko