so 8.6.2024
Aktuální zprávy

Tomáš Rigo se může těšit na EURO!

Skvělá zpráva pro Tomáše Riga, výborné vysvědčení pro Baník! Jedenadvacetiletý záložník, jenž ještě loni kopal druhou ligu ve Vlašimi a v nedávno skončené sezoně se vypracoval mezi opory Baníku, byl vybrán do konečné nominace slovenského reprezentačního týmu pro nadcházející EURO! Soustředění, které konečnému verdiktu trenéra Francesca Calzony předcházelo, přitom absolvoval jako reprezentační nováček!

Sezona v Baníku katapultovala Tomáše Riga, tehdy člena slovenské reprezentační jedenadvacítky, do fotbalových výšin, v jaké sám možná ani nedoufal. Když loni přestoupil ze Slavie do Baníku, měl za sebou víceméně jen zkušenosti z hostování ve druhé lize. Brzy však trenéra Pavla Hapala přesvědčil o svých kvalitách a netrvalo dlouho a zajistil si místo v základní sestavě. "Měl štěstí, že hrál hodně zápasů za svůj klub. Je to velmi inteligentní kluk, který rychle pochopil i taktické věci," řekl trenér Calzona na adresu Tomáše Riga, když zdůvodňoval, proč jej vzal na EURO.

Italský kouč ve slovenských službách tím jasně poukázal na skutečnost, že Tomáše Riga posunulo na EURO angažmá v Baníku a jeho výborné výkony v něm. "Jsem moc šťastný, že to vyšlo a že budu mít příležitost velmi dobrou sezonu v Baníku zakončit krásným vrcholem na mistrovství Evropy," pravil Tomáš Rigo, jenž už se může těšit na nedělní přípravný duel s Walesem,  a pak už na zápasy základní skupiny ME, v níž se Slovensko střetne s Belgií, Ukrajinou a Rumunskem.

Zápasy

23.
neděle
června
15:00
Líšeň VS Baník
Přátelská utkání
26.
středa
června
16:00
Baník VS Žilina
Přátelská utkání

Další články

0
David
Lischka
0
Filip
Blažek
0
Tomáš
Rigo
0
Robert
Mišković
0
Filip
Kubala
0
Abdullahi
Tanko
0
Ladislav
Almási
0
Jiří
Boula
0
David
Buchta
0
Matěj
Šín
0
Jiří
Letáček
0
Jiří
Klíma
0
Samuel
Grygar
0
Gigli
Ndefe
0
Jakub
Markovič
0
Daniel
Holzer
0
Patrick
Kpozo
0
Karel
Pojezný
0
Jan
Juroška
0
Eldar
Šehić
0
Michal
Frydrych
0
Martin
Hrubý