čt 8.8.2024
A-tým

Tomáš Rigo: Hradec? Snad jsme fanoušky nalákali!

Patřil k aktérům skvělého představení, které Baník předvedl v Kodani a jemuž scházelo jediné - lépe zvládnutá poslední minuta. Také TOMÁŠ RIGO přispěl svým výkonem k baníkovské produkci, která sklidila a nadále sklízí velké uznání. Ale také on dobře ví, že Kodaň je minulostí a teď je potřeba zopakovat velmi dobrý výkon v nedělním utkání proti Hradci Králové.

Od pohárového vystoupení v Kodani už uplynulo mnoho hodin. Co ve vás nyní přetrvává? Zklamání z výsledku, nebo dobrý pocit z výkonu Baníku?

Převládají ty pozitivní myšlenky. I když ten výsledek do toho trochu těch negativních pocitů přidává, myslím si, že to, co jsme tam předvedli, se asi muselo líbit. A taky si myslím, že nám ten výkon může v dalších zápasech hodně pomoct.

Čím to bylo, že se na hřišti takového favorita, jakým Kodaň před zápasem byla, objevil tak sebevědomý Baník?

Byli jsme na zápas velmi dobře připraveni. Věděli jsme, že v držení míče asi dominovat nebudeme, ale soupeře jsme do ničeho velkého nepouštěli, nebáli jsme se hrát směrem dopředu, využívali jsme každou možnost k brejkům a měli jsme hodně šancí. 

Teď od vás fanoušci budou očekávat podobný výkon v neděli proti Hradci. Jak těžké bude přepnout do ligového režimu?

Hned po návratu do Ostravy jsme si všichni v kabině jasně řekli, že Kodaň už je za námi a že teď se všichni koncentrujeme na zápas s Hradcem. Byla by škoda si to teď pokazit nějakou zbytečnou ztrátou v tabulce, kterou si ostatně ani nemůžeme dovolit. Říká se, že přepnout z poháru na ligu není úplně snadné, ale nám už se to povedlo. Po utkání s Urartu jsme dokázali porazit Jablonec, takže víme, že to jde a proti Hradci to v neděli musí být vidět.

Věříte, že jste výkonem v Kodani, ale třeba i předchozím postupem přes Urartu nebo výhrou nad Jabloncem nalákali fanoušky?

Věřím, že ano! Fakt chci věřit tomu, že kdo byl v Kodani, nebo se na ten zápas díval, musel se bavit a přijde si pro takový zážitek ještě jednou. My uděláme maximum, abychom fanouškům udělali zase radost, i když třeba po Kodani byli kvůli té porážce asi smutní. Ale jak už jsem říkal, to co jsme herně předvedli, se muselo líbit. Takže věřím, že bude plno i na Hradec. Moc to potřebujeme, protože teď v Kodani nám těch více než tisíc lidí dodávalo v tom hodně fyzicky náročném zápase hrozně moc sil navíc. Bylo skvělé slyšet, jak naši fanoušci chvílemi dokázali překřičet mnohem početnější fans Kodaně.

Proti Hradci to bude trochu jiný zápas, že?

Bude, Hradec asi nebude tak ofenzivní, jako byla Kodaň. A bude na nás, abychom na ně něco vymysleli, ale já věřím, že se nám to prostě povede. 

14
Radim
Šudák
32
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
23
Issa
Fomba
13
Samuel
Grygar
6
Michal
Fukala
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
95
Daniel
Holzer
10
Matěj
Šín
0
Roan
Nogha
19
David
Lischka
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
41
Mikuláš
Kubný
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
30
Dominik
Holec
33
Erik
Prekop
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
37
Matěj
Chaluš
66
Matúš
Rusnák
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula