st 12.6.2024
Aktuální zprávy

Startuje letošní Baník Cup!

Už sedmý ročník velkého žákovského turnaje BANÍK CUP rozehrají jeho aktéři v pátek 14. června. Turnaj určený kategoriím U12 a U13 se bude hrát v areálu ZŠ Šoupala (U12) a ve Frýdlantě n.O., v Kozlovicích a v Ostravici (U13) až do neděle 16. června. Vedle Baníku se jej zúčastní také například týmy Sparty či Slavie.

Pořadatelská Akademie FCB sloučila turnaj obou kategorií pod společnou hlavičku Baník cup, třináctka hrávala v minulosti svůj turnaj jako Valachy cup. "Rozhodli jsme se i kategorii U13 zahrnout pod hlavičku našich největších turnajů, mezi něž Baník cup jednoznačně patří," vysvětlil změnu Richard Urban, sekretář mládeže Baníku Ostrava. 

Týmy kategorie U12 rozehrají svůj turnaj v sobotu v 8.30 v areálu ZŠ Šoupala v Porubě. Svedou zde boje ve čtyřech základních skupinách, v neděli se budou hrát duely o umístění. V Porubě bude vedle Baníku k vidění například také vítěz Akademií FCB pořádané Veolia Interligy Ruch Lvov, dále také Slask Wroclaw, Sparta, Slavia, Slovan Bratislava a další zajímavé týmy. Na turnaji se v kategorii U12 představí celkem šestnáct týmů ze čtyř zemí.

Kategorie U13 rozehraje svůj turnaj už v pátek. Šestice týmů (Baník, Sparta, Slavia, Slovan Bratislava, Žilina, Zbrojovka Brno) si nejdříve v pátek od 12 hodin zahraje ve Frýdlantě n.O., druhý den se všichni aktéři přesunou do Kozlovic a od 9. hodiny začnou hrát právě tam. A nakonec se všech šest týmů představí v neděli od 9. hodiny v Ostravici. 

Patronem letošního Baník cupu je Daniel Tchuř, bývalý hráč Baníku a taky někdejší účastník Ligy mistrů.

Podrobnější informace o průběhu turnaje U12 naleznete zde, o turnaji kategorie U13 se víte dozvíte zde.

Zápasy

23.
neděle
června
15:00
Líšeň VS Baník
Přátelská utkání
26.
středa
června
16:00
Baník VS Žilina
Přátelská utkání

Další články

0
Jiří
Klíma
0
Patrick
Kpozo
0
Jiří
Boula
0
Robert
Mišković
0
Jakub
Markovič
0
Abdullahi
Tanko
0
Daniel
Holzer
0
Samuel
Grygar
0
David
Lischka
0
David
Buchta
0
Gigli
Ndefe
0
Ladislav
Almási
0
Tomáš
Rigo
0
Filip
Blažek
0
Michal
Frydrych
0
Jiří
Letáček
0
Karel
Pojezný
0
Martin
Hrubý
0
Eldar
Šehić
0
Filip
Kubala
0
Matěj
Šín
0
Jan
Juroška