so 12.11.2022
A-tým

Srdjan Plavšić: Makám, a to fanoušci chtějí

Nejdřív zařídil penaltu, díky které šel Baník do vedení. Pak sám vstřelil druhý gól a po jeho akci přidal Ladislav Almási třetí gól Baníku. Srdjan Plavšić byl jednoznačně mužem zápasu s Bohemians a zaslouží si za svůj výkon maximální ohodnocení.

Jak byste zápas, který nakonec skončil vítězstvím 4:1, zhodnotil?

Dobře jsme do něj vstoupili. Brzy jsme dali gól, pak jsme přidali druhý. O přestávce jsme si řekli, že musíme přidat třetí, protože Bohemka už několikrát dokázala takový zápas otočit. Bylo důležité i nedostat gól, my jsme ho bohužel ze standardky dostali, a pak těch deset patnáct minut od nás moc dobrých nebylo. Tím třetím gólem jsme to ale zlomili. 

Takže gól Pražanů na 2:1 vás nakonec do kolen neposlal...

Asi ne. Snažili jsme se hrát pořád to svoje a plnit úkoly, které nám dal trenér, a nakonec to dopadlo dobře.

Když jste nedlouho před koncem střídal, dočkal jste se velkých ovací ostravských příznivců. Fanoušky Baníku jste si evidentně získal, vnímáte to?

Ano, je to skvělý pocit, moc za to fanouškům děkuju. Myslím si, že je to tím, že na hřišti makám. A to je asi to, co po mně fanoušci chtějí. Já to vím a vždycky se snažím, když hraju nebo trénuju, dávat do toho maximum a oni to oceňují. Fanoušci jsou tu skvělí, já o nich slyšel, že je těžké si je získat. Mi se to povedlo hned po druhém zápase, tak jim za to děkuju. 

Blíží se zimní období a teoreticky se může stát, že se vrátíte do Slavie?  Víte už o tom něco víc?

Zatím nevím. Nemám žádné informace, uvidíme po podzimu, jak to dopadne.

V utkání opět zafungovala spolupráce mezi vámi a Ladislavem Almásim. Cítíte, že je typem útočníka, který vám vyhovuje?

Ano. My dobře spolupracujeme i na tréninku. Já vím, že on je v prostoru ve vápně nebezpečný, takže se tam vždycky snažím dát balon a on si ho najde. Dnes to taky vyšlo a jsem za to rád.

Nicméně u gólu na 2:1 jste mu míč před branku neposlal a zakončil jste sám...

V první chvíli, když jsem dostal ten balon od Kuzmy, jsem se podíval a viděl jsem, že Laco Almási tam nabíhá. Měl jsem první myšlenku, že mu to tam prostrčím. Pak jsem ale viděl, že se na něj navázal hráč, tak jsem si řekl, že to zkusím, dal jsem si ještě jeden dotek, zakončil jsem a naštěstí to tam spadlo.

Když se pak před třetím gólem situace vlastně opakovala, neuvažoval jste, že to zkusíte znovu přímo na branku? Nakonec jste zvolil asistenci...

Napadlo mě to, ale řekl jsem si, že už gól mám. (usmívá se) A před zápasem jsem jednomu kamarádovi říkal, že dnes budu mít jedna plus jedna, tak jsem to tam dal, on si to pěkně našel a zakončil to.

V tu chvíli už jste defacto jednu asistenci měl, penalta se kopala po vašem centru, který soupeř zasáhlo rukou...

Tak já nevěděl, že se to taky počítá jako asistence. Takže děkuju. (směje se)

V posledních zápasech dokážete své výborné výkony proměňovat i statisticky. Přibývají vám góly i asistence. Nebylo pro vás poněkud frustrující, když jste předtím navzdory dobrým výkonům neměl patřičná čísla?

Mně to bylo vyčítáno i ve Slavii. Všichni mi říkali, že někdy hraju výborný zápas, ale nemám tu statistiku. Zaměřil jsem se na to, abych to zlepšil. Jsem tady navíc spokojený, na hřišti je to vidět a mi se to teď vrací. Já ale nastupoval do každého zápasu s čistou hlavou, protože jsem věděl, že odmakám každý zápas, i když nedám gól nebo nemám asistenci, pořád se snažím to odmakat a týmu pomoct. A po každém zápase mám nejvíc naběhaných kilometrů. Takže já jsem spokojený po každém zápase, který odmakám. I když se zrovna neprosadím střelecky nebo nemám asistenci.  

5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
77
Gigli
Ndefe
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
21
Jiří
Klíma