pá 21.6.2024
Aktuální zprávy

Společná reakce Baníku a Plzně ke grémiu LFA

​Na čtvrtečním Ligovém grémiu LFA byl zvolen i nový Ligový výbor pro nadcházející sezonu 2024/2025. Své zástupce v něm mají i Viktoria Plzeň s Baníkem. Oba kluby nyní společně reagují na informace, které se během čtvrtka objevily v médiích.

Do sedmičlenného Ligového výboru LFA jsou nominováni automaticky čtyři zástupci ligových klubů, které se v minulé sezoně umístily v ligové tabulce na prvních čtyřech pozicích. Vedle Sparty a Slavie tedy i Viktoria Plzeň a Baník Ostrava.

„Jsem přesvědčený, že se v minulém období podařilo realizovat a dotáhnout řadu důležitých věcí ve prospěch celé ligy. Například tender na televizní práva je zcela zásadním milníkem,“ řekl předseda představenstva a generální ředitel Viktorie Adolf Šádek, jenž je členem i nového výboru.

„Byl to důležitý krok pro ligu i celý český fotbal,“ souhlasil Václav Brabec, majitel Baníku a rovněž člen nového výboru.
Oba kluby se nyní společně rozhodly zareagovat na informace uveřejněné během čtvrtka v některých médiích ohledně složení nového Ligového výboru LFA. 

„Na úrovni klubů jsme diskutovali řadu variant složení a personálního obsazení výboru, nicméně nikdy nedošlo k nějaké finální pevné dohodě. Proto nás velmi překvapilo, že se objevily informace o porušení dohod,“ shodli se Adolf Šádek a Václav Brabec. 

„Finální rozhodnutí o nominaci je výlučné právo každého klubu. Nominace Jaroslava Tvrdíka je tedy svobodné rozhodnutí Slavie Praha, které je potřeba respektovat. Právě on byl navíc výraznou postavou v jednání o novém TV tendru a nyní budeme všichni v rámci nového výboru společnými silami pracovat na dalších reformách ve prospěch fotbalu,“ uvedl Adolf Šádek.

„Společně hodláme i nadále budovat značku, která je na vzestupu a je o ni velký zájem. Minulá sezona ukázala, že jdeme dobrým směrem,“ dodal Václav Brabec.

Zápasy

26.
středa
června
Baník VS Žilina
Přátelská utkání
29.
sobota
června
17:00
Pogoň Štětín VS Baník
Přátelská utkání

Další články

0
Robert
Mišković
0
Abdullahi
Tanko
0
Filip
Blažek
0
Gigli
Ndefe
0
Karel
Pojezný
0
Jakub
Markovič
0
Filip
Kubala
0
Matěj
Šín
0
Jiří
Klíma
0
Eldar
Šehić
0
Daniel
Holzer
0
Patrick
Kpozo
0
Samuel
Grygar
0
Tomáš
Rigo
0
Martin
Hrubý
0
Ladislav
Almási
0
David
Lischka
0
Michal
Frydrych
0
Jan
Juroška
0
Jiří
Letáček
0
David
Buchta
0
Jiří
Boula