st 19.6.2024
A-tým

Soupeř pro předkolo EKL: Kalev, nebo Urartu

Estonsko, nebo Arménie. Soupeř Baníku ve 2. předkole Evropské konferenční ligy vzejde z dvojice Tallinna Kalev – FC Urartu. Začíná se v Ostravě ve čtvrtek 25. července, odveta je o týden později.

Baník ještě nezná přesné jméno soupeře, se kterým se po 14 letech utká na evropské scéně, ale je už výrazně blíže. Dnešní los rozhodl o tom, že půjde na vítěze dvojzápasu Tallinna Kalev – FC Urartu.

„Asi můžeme považovat za určitou výhodu, že se můžeme podívat na jejich vzájemný zápas. Můžeme je vidět naživo, což je určitě plus,“ řekl trenér Pavel Hapal.

Tallinna Kalev je sedmý tým aktuální tabulky estonské ligy, která se hraje systémem jaro – podzim a momentálně je zhruba v polovině. Hraje v estonské metropoli Tallinu na stadionu na stadionu pro 12 tisíc diváků. Urartu z hlavního arménského města Jerevanu skončilo v uplynulém ročníku ligy čtvrté a jeho stadion pojme necelých pět tisíc diváků.

„Budeme si teď postupně sbírat informace, ale nejlepším zdrojem poznatků pro nás určitě bude to vzájemné utkání v předkole. Teď si musíme počkat, kdo to bude,“ uvedl Pavel Hapal.

Pro fanoušky je schůdnější variantou k výjezdu bezpochyby Tallin. Arménie je už pořádná dálka, do Jerevanu je to z Ostravy 3500 kilometrů, do Tallinu „jen“ 1400. „Fanouškům bych přál samozřejmě kratší cestu, aby to pro ně bylo co možná nejdostupnější. Ale věřím, že nás přijdou podpořit v prvním utkání do Ostravy v co největším počtu.“

O cenách vstupného na první zápas i předprodeji lístků budeme informovat průběžně.

95
Daniel
Holzer
66
Matúš
Rusnák
28
Filip
Kubala
32
Paixao da Silva
Ewerton
6
Michal
Fukala
7
Karel
Pojezný
14
Radim
Šudák
35
Jakub
Markovič
30
Dominik
Holec
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
23
Issa
Fomba
18
Roan
Nogha
41
Mikuláš
Kubný
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
10
Matěj
Šín
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
33
Erik
Prekop
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
20
Abdullahi
Tanko
37
Matěj
Chaluš
13
Samuel
Grygar