út 5.3.2024
Juniorka aktuality

Souhrn zimních změn v kádru béčka

Po dlouhé zimní přestávce se tento týden rozbíhá také MSFL. Jakých změn doznal hráčský kádr trenérů Josefa Dvorníka a Iva Staše?

Dres béčka na jaře nebude oblékat šest hráčů, kteří odešli na hostování: brankář Martin Hrubý už chytá ve druhé slovenské lize za Dolný Kubín a do druhé české ligy zase zamířil vysoký Nigerijec Abdulkarim Muhammed Jamiu, který si rovněž o uplynulém víkendu připsal své první druholigové minuty v barvách Prostějova. Útočník Matyáš Bitta (na snímku) se po dlouhodobém zranění bude na jaře rozehrávat ve Frýdku-Místku, do Lipiny ho doprovodil i Karel Michlík, který s béčkem absolvoval první polovinu přípravy, a trojice Jiří Remiáš, Abdullahi Ibrahim Bewene, Josef Jiříček zamířila do ambiciózního divizního Havířova.

Do rezervy se naopak natrvalo přesunul Nigerijec David Fadairo, který na podzim figuroval v kádru áčka, z konkurenčního Zlínska přišel útočník David Kašpárek, autor sedmi gólů v podzimní části MSFL, a prozatím je v kádru také gambijský obránce Muhammed Sanneh, který na podzim hostoval ve Vlašimi. Jeho budoucnost však ještě zůstává otevřená a nelze úplně vyloučit jeho odchod do zahraničí. Z hostování v Hlučíně se vrátil nigerijský stoper Emmanuel Uchenna a z dorostu přišel krajní obránce Tomáš Sirotek, který v pondělí na Bazalech uzavřel i svou první profesionální smlouvu. Ze Znojma přestoupil srbský ofenzivní záložník Marko Kilibarda, ten dal v MSFL na podzim šest branek.


Příchody:

Tomáš Sirotek (z dorostu), David Kašpárek (FC Zlínsko), Emmanuel Uchenna Aririerisim (z hostování v FC Hlučín), Muhammed Sanneh (z hostování v FC Vlašim), Marko Kilibarda (1. SC Znojmo FK)


Odchody:

Abdulkarim Muhammed Jamiu (hostování SK Prostějov), Matyáš Bitta, Karel Michlík (hostování FK Frýdek-Místek), Denis Látal (hostování Unie Hlubina), Jiří Remiáš, Abdullahi Ibrahim Bewene, Josef Jiříček (všichni hostování MFK Havířov)

13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala