st 17.7.2024
A-tým

Souhrn letních změn v kádru

Přestupní termín ještě zdaleka nekončí, ale hlavní, předsezonní pohyb v kádru Baníku je za námi. Přinášíme vám souhrn všech změn spojených s prvoligovým kádrem.

Nemusí se jednat o definitivní stav. Letní přestupové okno se zavírá až 8. září. "Teď máme v hlavě ještě jedno jméno, ale není řečeno, že k tomu příchodu nutně musí dojít," řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Z osmi příchodů zatím není administrativně uzavřen Roan Nogha. S hráčem i klubem je Baník dohodnut, ale domluvený transfer blokují technické problémy v registračním systému na kamerunské fotbalové asociaci.


Příchody

Ewerton (přestup SK Slavia Praha), Erik Prekop (přestup Bohemians 1905), Matěj Chaluš (přestup Malmö FF), Daniel Holzer (po skončení smlouvy 1. FC Slovácko), Michal Fukala (po skončení smlouvy Slovan Liberec), Dominik Holec (po skončení smlouvy MFK Karviná), Issa Fomba (hostování s opcí MFK Vyškov), Roan Nogha (hostování s opcí Nkufo Academy - v jednání)


Odchody

Jiří Letáček (přestup Getafe CF), Filip Blažek (přestup Rapid Bukurešť), Ladislav Takács (po skončení smlouvy FK Teplice), Gigli Ndefe (po skončení smlouvy 1. FC Slovácko), Robert Mišković (po skončení smlouvy ACSM Politehnica Iasi), David Fadairo (konec hostování z Lagos Islanders), Ladislav Almási (hostování s opcí DAC Dunajská Streda 1904), Martin Hrubý (hostování bez opce MFK Vyškov), Muhammed Sanneh (konec smlouvy), Filip Kaloč (přestup 1. FC Kaiserslautern), Jiří Fleišman (po skončení smlouvy MFK Karviná), Daniel Smékal (přestup Železárny Podbrezová/předkupní právo, právo zpětného odkupu), Jaroslav Harušťák (hostování s opcí FK Teplice/ v případě uplatnění opce předkupní právo, právo zpětného odkupu)

18
Roan
Nogha
14
Radim
Šudák
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
32
Paixao da Silva
Ewerton
95
Daniel
Holzer
23
Issa
Fomba
37
Matěj
Chaluš
19
David
Lischka
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo
6
Michal
Fukala
66
Matúš
Rusnák
5
Jiří
Boula
33
Erik
Prekop
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
41
Mikuláš
Kubný
30
Dominik
Holec
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič