út 27.8.2024
Aktuální zprávy

Šestnáct pozvánek do národních týmů

AKTUALIZOVÁNO (30.8. 11:00) Šestnáct pozvánek dorazilo pro hráče Baníku na první reprezentační sraz v nové sezoně. Jakub Markovič byl úplně poprvé pozván do českého reprezentačního áčka, Tomáš Rigo znovu v sestavě Slovenska a Matěj Šín byl povolán do české dvacítky.

Jakub Markovič se v pátek před polednem ocitl ve výběru trenéra Ivana Haška pro zápasy Ligy národů s Gruzií a Ukrajinou. Třiadvacetiletý brankář zažije svou premiéru v národním týmu. Na pozici náhradníků navíc figurují Matěj Šín a David Buchta.

Tomáš Rigo se po účasti na EURO 2024 objevil ve výběru Slovenska i pro dva úvodní zápasy Ligy národů proti Ázerbájdžánu a Estonsku. Matěj Šín s dvacítkou sehraje přípravná utkání s Itálií a Tureckem.

Nejširší zastoupení má Baník v sedmnáctce, se kterou k přípravným utkání s Belgií a Nizozemskem odcestují Adam Bitta, Josef Hruška, Tomáš Škubala, Dominik Zajac a Vít Škrkoň. Čtyři hráče dodal Baník do české osmnáctky: Carlos Lores, Jiří Míček, Filip Švrček a David Řeháček se s mužstvem zúčastní na jižní Moravě Turnaje Václava Ježka. Na stejný turnaj pojedou v dresu slovenské osmnáctky Jakub Pira a Šimon Vlna.

Pokud jde o pozvánky, nemusí jít o konečný počet. Teprve v příštích dnech bude zveřejňovat nominace i Slovenský fotbalový svaz a společně také česká jednadvacítka s áčkem.


ČR: Jakub Markovič

SR: Tomáš Rigo

U20: Matěj Šín

U19: Bohuslav Musil

U18: Carlos Lores, Jiří Míček, Filip Švrček, David Řeháček

U17: Adam Bitta, Josef Hruška, Tomáš Škubala, Dominik Zajac, Vít Škrkoň

U16: Jakub Cahlík

SR U18: Jakub Pira, Šimon Vlna

2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
5
Jiří
Boula
6
Michal
Fukala
0
Roan
Nogha
21
Jiří
Klíma
30
Dominik
Holec
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
33
Erik
Prekop
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
37
Matěj
Chaluš
24
Jan
Juroška
95
Daniel
Holzer
20
Abdullahi
Tanko
23
Issa
Fomba
66
Matúš
Rusnák
32
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
14
Radim
Šudák
41
Mikuláš
Kubný
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka