po 22.7.2024
Aktuální zprávy

Sedmnáctka Baníku šokovala Bayern!

Fantastickou reklamu udělali Baníku dorostenci kategorie U17! Jejich vítězství na půdě Bayernu proti vrstevníkům mnichovského velkoklubu vzbudilo zaslouženou pozornost. Baníkovci porazili dorostence Bayernu v jejich domácím prostředí 3:2!

Porazit slavný Bayern na úrovni dorosteneckého měření sil, navíc v Mnichově, to už je opravdu úžasná záležitost! Dorostencům Baníku se to povedlo. Už po první půli svítil na světelné tabuli šokující stav 0:2. A i když Bayern ve druhé půli přece jen dvakrát skóroval, dotáhnout náskok Baníku už nedokázal. Svěřenci trenéra Davida Holiše vyhráli 3:2!

"Víme, jakého výsledku se nám podařilo dosáhnout, pro mě jsou ale neméně důležité i další okolnosti. Třeba to, s jakým nastavením kluci do zápasu šli. Žádné takové, že si to jdeme užít, zahrát si proti slavnému Bayernu. Ti kluci šli do utkání s tím, že chtějí tohoto soupeře porazit," cenil si trenér David Holiš. Jeho slova ostatně dokládá i krátký rozhovor se Štěpánem Saulichem, obráncem baníkovské sedmnáctky, který se ještě před utkáním objevil na facebookovém profilu baníkovské akademie. "Jsme velice rádi, že můžeme hrát s tak velkým soupeřem. A myslím si, že tam jedeme vyhrát," řekl dorostenec Baníku před zápasem. Co řekl, to se také stalo.

"Kdyby do toho utkání šli kluci s tím, že si to jdou zkusit, jaké to je hrát proti Bayernu, neuspěli bychom. Oni prostě chtěli vyhrát, a na hřišti pak ukázali, že to nebyla jen slova, ale že se tak dokázali skutečně v hlavě připravit," řekl David Holiš.  "Od první minuty kluci na soupeře vlétli, dokázali Bayernu vnutit svůj styl hry a i když ve druhé půli Bayern dotahoval, náš tým se nezatáhl, nezačal jen bránit, ale pořád chtěl soupeře přehrávat a vyhrát. Díky tomu jsme taky vstřelili třetí gól, který rozhodl," pokračoval trenér baníkovské sedmnáctky. 

A ještě jednu důležitou okolnost David Holiš zmínil. "Nebyl to jen týmový výkon, který o našem vítězství rozhodl. Jsem rád, že se kluci dokázali soupeři přinejmenším vyrovnat i běžecky. A uspěli také v individuálním srovnání. Někteří naši kluci na mě svým výkonem v tom utkání udělali dojem, že by v Německu mohli za několik let profesionální fotbal klidně hrát," dodal k vynikajícímu vystoupení Baníku trenér David Holiš.   

13
Samuel
Grygar
30
Dominik
Holec
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
5
Jiří
Boula
95
Daniel
Holzer
41
Mikuláš
Kubný
14
Radim
Šudák
19
David
Lischka
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
18
Roan
Nogha
20
Abdullahi
Tanko
23
Issa
Fomba
6
Michal
Fukala
9
David
Buchta
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
37
Matěj
Chaluš
28
Filip
Kubala
66
Matúš
Rusnák
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
33
Erik
Prekop
32
Paixao da Silva
Ewerton