st 9.11.2022
Aktuální zprávy

Program sobotního zápasu bude velmi pestrý!

Mimořádně pestrý a atraktivní doprovodný program nabízí sobotní utkání Baníku s Bohemians. Ten má výkop v 15 hodin. Věci se však na městském stadionu začnou dít podstatně dřív. Vrcholem sobotního dění bude vedle utkání samotného autogramiáda patnácti baníkovských legend a křest nové knihy s názvem LEGENDY BANÍKU.

Už ve 12:00 bude před branami stadionu otevřen mobilní fanshop a zároveň v něm bude kromě jiného zahájen prodej první stovky kusů knihy LEGENDY BANÍKU, která bude před začátkem utkání na ploše slavnostně pokřtěna. (zákazníci, kteří budou chtít uplatnit slevu pro permanentkáře, musí s nákupem počkat na otevření kamenného fanshopu v areálu (ve 13 hodin) a knihu si zakoupit v něm.

Brány stadionu, respektive jeho vnějšího okruhu, budou otevřeny ve 13 hodin a za nimi bude v prostoru před kamenným fanshopem vzápětí zahájena VELKÁ AUTOGRAMIÁDA. Patnáctka významných osobností historie Baníku Ostrava se zde bude až do 14:30 podepisovat všem zájemcům o vzácné autogramy. Všech patnáct osobností pojí jedna skutečnost. Všichni jsou zásadní součástí knihy LEGENDY BANÍKU, která sestává z dvaadvaceti velmi poutavých rozhovorů s bývalými baníkovci. A právě patnáct z nich bude v sobotu na stadionu přítomno. Kdo všechno velkolepou sestavu utvoří? Libor Radimec, Zdeněk Kosňovský, Luděk Mikloško, Václav Daněk, Marek Jankulovski, Radek Slončík, René Bolf, Rostislav Vojáček, Karel Kula, Marek Heinz, Petr Němec, Lubomír Knapp, Verner Lička, Pavol Michálik a Zdeněk Rygel! Dá se očekávat velký zájem veřejnosti, přijďte proto na autogramiádu včas! Ve 14:30 skončí.

Ve stejné době, tedy od 13 hodin, začne za tribunou B poblíž pobočky kanceláře Fortuna doprovodný program organizace Oktagon MMA, a to konkrétně autogramiáda zápasníků, které se zúčastní Ondřej „Andrés“ Raška a Jan Široký.

V prostoru VELKÉ AUTOGRAMIÁDY, tedy na prostranství před fanshopem, bude před utkáním probíhat také tzv. „Škola čepování“ v podání mistra výčepního společnosti Radegast a za zmínku stojí také promo stánek společnosti SportZoo, u něhož si zájemci budou moci nechat vyrobit svou vlastní osobní sběratelskou kartičku.

Slavnostní křest knihy LEGENDY BANÍKU se uskuteční na ploše hřiště před hlavní tribunou zhruba ve 14:45, a to za účasti majitele Baníku pana Václava Brabce, sportovního ředitele a jednoho z respondentů knihy Luďka Mikloška, místopředsedy spolku Baník Baníku Kybyho a autora publikace Martina Kajzara.

Hostem utkání bude Petr Němec! Právě s touto personou baníkovské historie uskuteční moderátor zápasu Martin Folta o přestávce utkání rozhovor, který bude přenášen na velkoplošné obrazovce na stadionu.

21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
11
Eldar
Šehić
0
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
24
Jan
Juroška
35
Jakub
Markovič
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe