po 9.9.2024
Aktuální zprávy

Přidejte se k Baníku s pomocí Štěpánu Kaločovi

Baník Ostrava se připojuje a podporuje veřejnou sbírku, jejíž výtěžek poputuje na nákup rehabilitačních a kompenzačních pomůcek určených dvanáctiletému Štěpánu Kaločovi. Tomuto chlapci, který touží sportovat, je nadšen pro celou řadu sportovních odvětví, klade osud do cesty od jeho příchodu na svět mimořádně těžké překážky. On se s nimi pere, ale bez pomoci se neobejde. Pomoci mu můžete i vy.

Štěpán má ochrnutou pravou nohu, deformitu páteře, poruchu růstu a další zdravotní potíže. Pohybuje se prostřednictvím mechanického vozíku a s pomocí speciální ortoprotézy. I přes svůj handikep je aktivním sportovec. Hraje parahokej, věnuje se atletice a je florbalovým brankářem. Rehabilitační a kompenzační pomůcky mu v jeho cestě za splněnými touhami vydatně pomohou.

Baník se proto prostřednictvím Akademie FCB aktivně zúčastní benefiční cyklistické vyjížďky Bělským lesem s názvem „Cyklosvětluška“, kterou pořádá kulturní dům Akord v Ostravě – Zábřehu, a která se bude konat 14. září od 18 hodin právě v Bělském lese. Je určena veřejnosti a její výtěžek poputuje rovněž na pomoc Štěpánovi.

Baník navíc tímto okamžikem otevírá vlastní finanční sbírku, a to nejen prostřednictvím vlastního Nadačního fondu, ale také fyzickou formou sbírky v průběhu sobotního utkání proti Slavii. Pokud se rozhodnete pomoci dvanáctiletému Ostravákovi Štěpánu Kaločovi, můžete tak v následujících dvou týdnech učinit formou příspěvku zaslaného na transparentní účet FCB. Můžete samozřejmě zvolit formu příspěvku prostřednictvím tomu určenému webu Donio.cz, případně poukázat libovolný finanční příspěvek do některé z kasiček, s nimiž budou hostesky v průběhu sobotního utkání Baník – Slavia obcházet v prostoru městského stadionu přítomné fanoušky.

Ať už si vyberete kteroukoliv formu pomoci, za Štěpána Kaloče a jeho nejbližší vám ze srdce děkujeme.

28
Filip
Kubala
18
Roan
Nogha
6
Michal
Fukala
20
Abdullahi
Tanko
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
14
Radim
Šudák
15
Patrick
Kpozo
37
Matěj
Chaluš
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný
33
Erik
Prekop
66
Matúš
Rusnák
32
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
41
Mikuláš
Kubný
35
Jakub
Markovič
23
Issa
Fomba
24
Jan
Juroška
95
Daniel
Holzer
30
Dominik
Holec
12
Tomáš
Rigo