út 23.5.2023
Preview k zápasu

Preview: Zlín – Baník (středa, 19:00)

Poslední výjezd sezony. Baník už ve středu odehraje ve Zlíně předposlední duel sezony proti domácímu Trinity, kterému jde o holý život. Utkání má výkop v 19 hodin.


SOUPEŘ

Zlínu jde o krk. Vítězným nedělním obratem v Pardubicích významně resuscitoval šanci na odvrácení přímého sestupu a na barážovou pozici nyní ztrácí jen bod. Poslední kolo o ni může svést přímý souboj s Brnem, ale zásadní krok může a chce udělat i proti Baníku. Body ze středečního utkání potřebuje naprosto urgentně. Zlín na jaře ještě neudržel čisté konto, v lednovém utkání se oba týmy na Letné rozešly smírem 1:1. Domácí ve snaze naplnit stadion na celou nadstavbu vypsali jednotné vstupné 10 korun, dá se čekat, že stánek na Letné může být solidně zaplněn.


BANÍK

Baník v neděli odvrátil i matematickou možnost, že by ještě v závěru sezony mohl padnout do zóny přímého boje o udržení, ale ani poté se nic nezměnilo na tom, že sezonu chce dohrát co nejlépe a ve zbývajících zápasech být maximálně bodově úspěšný. Pavel Hapal je znovu nucen udělat změny v sestavě, protože k široké skupině sedmi marodů se přidal ještě i Srdjan Plavšić, na levou stranu ale trenérům už je opět k dispozici po trestu Eldar Šehič. Baník ve Zlíně už téměř osm let neprohrál.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Víme, o co jde Zlínu. Ale chystáme se na to tak, že chceme vyhrát. Čekáme, že Zlín do toho půjde maximálně agresivně, hráče na to upozorňujeme, že to může být nervózní utkání. Nesmíme tomu podlehnout, udělat nějakou hloupost a je třeba soustředit se na svůj vlastní výkon.“


DIVÁCI

Baník dostal k dispozici tentokrát pouze 350 lístků do standardního sektoru pro hostující fanoušky, které se rozprodaly ihned v předprodeji po Teplicích. Vyprodáno však na zlínském stadionu zatím není a podle informací pořádajícího klubu se pokladny a stadion v den zápasu otevřou v 17:30. Příležitost zakoupit si lístek na místě by tedy měla existovat.


FORTUNA:LIGA FINÁLE – skupina o záchranu

4. kolo

Zlín (16. kolo, 30 bodů) – Baník (11. místo, 42 bodů)

Středa 19:00, Stadion Letná

Rozhodčí: Szikszay – Vodrážka, Arnošt, VAR: Adámková


Nejlepší střelci: Kozák (4) – Tijani (9)

Absence: Čanturišvili, Hlinka (zranění), Kolář (4 ŽK) – Šín, Boula, Klíma, Laštůvka, Lischka, Plavšić (zranění), Tetour, Takács (rekonvalescence

Komu hrozí stop: Cedidla, Procházka (7 ŽK), Balaj, Bartošák, Fantiš, Hlinka, Janetzký, Rakovan, Vukadinovič (3 ŽK) – Almási, Frydrych, Laštůvka, Sanneh, Pojezný, Plavšič (3 ŽK)


BANÍK VS ZLÍN V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 34 | 15-15-4 | 64:34

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Svěrkoš 4 – Poznar 5

Nejvyšší výhra: 5:1 (1. srpna 2021)

Nejvyšší prohra: 1:3 (26. dubna 2009)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (29. LEDNA 2023)

Zlín - Baník 1:1 (0:1)

Branky: 57. Kozák - 41. J. Klíma. Rozhodčí: Szikszay - Caletka, Volf - T. Klíma (video). ŽK: Cedidla, Fillo, Fantiš, Bartošák - Kuzmanovič, Fleišman. Diváci: 4237.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Kolář, Bartošák - Didiba, Hlinka - Fillo (64. Janetzký), Fantiš (81. Vukadinovič), Čanturišvili - Kozák (81. Balaj). Trenér: Vrba.

Baník: Laštůvka - Juroška, Pojezný, Lischka, Fleišman - Kaloč, Miškovič (90.+3 Šín) - Cadu (85. Jaroň), Kuzmanovič (74. Buchta), Plavšič (90.+3 Šehič) - Klíma (74. Tijani). Trenér: Hapal.

30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
35
Jakub
Markovič
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych