pá 28.7.2023
Preview k zápasu

Preview: Baník – Slovácko (sobota, 18:00)

Ostravská premiéra Baníku v nové sezoně je tady. Svěřenci Pavla Hapala hostí v sobotu od 18 hodin na Městském stadionu Slovácko. Těsně před výkopem Baník poděkuje Janu Laštůvkovi za dlouholeté služby.


SOUPEŘ

Slovácko se pod Martinem Svědíkem dlouhodobě drží v popředí ligy a vítězství 4:1 nad Českými Budějovicemi v prvním kole signalizuje, že trendu se hodlá držet i v novém ročníku. Přestože na lavičce kvůli nemoci chyběl hlavní kouč, tým dovedl ke třem bodům bývalý asistent v Baníku Jan Baránek mladší. Zda bude ve stejné roli i v sobotu, není zřejmé. V týmu během léta nedošlo k žádným zásadním odchodům, které by měly snížit sílu. Slovácko se může opírat o stejnou kostru se zkušenými borci typu Petržela, Kadlec, Kalabiška, Trávník, Hoffmann, Reinberk atd. Dres Slovácka oblékají i exbaníkovci Daniel Holzer, Jaromír Srubek a také mladší bratr Jana Jurošky Pavel.


BANÍK

Po prohře v Liberci je co napravovat. Baník v minulé sezoně proti Slovácku uspěl doma i venku v obou zápasech pod Pavlem Hapalem, přidá i třetí úspěch po sobě? Trenérský tým se na to hráče snaží celý týden připravit. Nastanou změny v základu? To zjistíme až hodinu před začátkem. Na marodce jsou dlouhodobě zranění Jiří Klíma, Jiří Fleišman a Ladislav Takács.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Tenhle týden byl dost těžký po tom špatném zápasu v Liberci. Snažili jsme se ale co nejlépe připravit a věřím, že jsme i dobře přichystáni a že ten zápas bude úplně jiný než v Liberci. Slovácko je velice nepříjemný soupeř, spoustu roků jsou pohromadě, to mužstvo je zkušené. Došlo tam v létě k minimu změn. Čeká nás těžký soupeř, který atakoval pohárové příčky. Jejich hlavní přednost je zkušenost, rychlá kombinace, nedostávají moc gólů, kvalitně brání, ale kvalitu mají i směrem dopředu.“


DIVÁCI

Nezapomeňte přijít včas, ať jste u poděkování Janu Laštůvkovi, které proběhne před úvodním výkopem! Vstupenek je v prodeji dostatečné množství. Pokud se chystáte na poslední chvíli, dají se samozřejmě koupit i v pokladnách stadionu před utkáním. Brány stadionu se otevřou hodinu před výkopem.


FORTUNA:LIGA

2. kolo

Baník (11. místo, 0 bodů) – Slovácko (2. místo, 3 body)

Sobota 18:00, Městský stadion

Rozhodčí: Klíma – Kříž, Horák, VAR: Orel


Absence: Takács, Fleišman, Klíma (zranění) – Kohút (zranění)

Nejlepší střelci: Tetour (1) – Havlík, Kim, Valenta, Mihálik (1)


BANÍK VS SLOVÁCKO V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 41 | 17-7-17 | 56:53

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Pospěch 5 – Havlík 4

Nejvyšší výhra: 6:2 (23. února 2004)

Nejvyšší prohra: 2:5 (12. srpna 2017)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (8. DUBNA 2023)

Slovácko – Baník 0:1 (0:1)

Branka: 30. Bitri. Rozhodčí: Nehasil – Volf, Matoušek – Adámková (video). ŽK: Buchta, Cadu, Šehič, Letáček (všichni Baník). Diváci: 6 250.

Slovácko: Nguyen – Reinberk (71. P. Juroška), Hofmann, Kadlec (90. Šimko), Kalabiška (71. Holzer) – Daníček (62. Mihálik), Havlík – Petržela, Kim Sung-pin (71. Trávník), Sinjavskij – Vecheta. Trenér: Svědík.

Baník: Letáček – J. Juroška, Bitri, Pojezný, Šehič – Buchta (61. Cadu), Šín (75. Kuzmanovič), Kaloč, Klíma (84. Boula), Plavšič – Tijani (84. Almási). Trenér: Hapal.

5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
30
Jiří
Letáček
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič