pá 10.5.2024
Preview k zápasu

Preview: Baník – Mladá Boleslav (sobota, 15:00)

​První zápas pravdy v nadstavbě. Baník v duelu dvou kandidátů na čtvrté místo přivítá na Městském stadionu v sobotu od 15 hodin Mladou Boleslav.


SOUPEŘ

Momentálně největší protivník v boji o čtvrté místo. Týmu se v zimě chopil David Holoubek a dovedl ho do finálové skupiny, ve které je pouze o bod za Baníkem. Moc zápasů pod ním Středočeši na jaře neprohráli: jedním ze čtyř byl ale i Baník, který v únoru venku po výborném výkonu vyhrál 3:1. Začátek nadstavby ovšem Boleslavi nevyšel a podobně jako Baník na Slavii i oni v Plzni hladce prohráli. Mladoboleslavským se navíc Baník v poslední době zajídá: z osmi utkání mu sedmkrát podlehli.


BANÍK

Baníku se vstup do nadstavby nevydařil, ale debakl na Slavii je mužstvo připraveno odčinit proti Mladé Boleslavi. Hraje se o příslovečných šest bodů. Utkání ještě nic definitivně nerozhodne, ale může určit zásadní směr pro zbytek sezony. Pavel Hapal už opět může počítat se svým nejproduktivnějším hráčem Ewertonem, který na Slavii nesměl hrát, ale tentokrát mu vypadl Abdullahi Tanko, potrestán startem ve dvou zápasech za vyloučení v Edenu. Zbytek týmu je v pořádku. Už bylo řečeno, že Baníku se proti Boleslavi v posledních letech daří a na Městském stadionu v Ostravě ji dokázal čtyřikrát v řadě porazit.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Vnímáme samozřejmě velmi dobře, jak to je důležitý zápas a uděláme vše pro to, abychom zvítězili a přiblížili se čtvrtému místu. I když v posledních letech se nám proti Boleslavi daří, moc vycházet se z toho nedá, protože oni mají půl roku nového trenéra a hodně věcí se změnilo. Očekávám spíše taktické, možná i trochu nervózní utkání a boj. Bude nám chybět Tanko, důležitý hráč ať do střídání nebo do začátku utkání, ztráta to je, ale na druhou stranu i v únoru v Boleslavi jsme dokázali vyhrát to utkání bez něj a navíc pod velice dobrém výkonu. Takže věřím, že vybereme správnou sestavu a s podporou fanoušků to utkání zvládneme.“


DIVÁCI

Stadion a přilehlé okolí projdou v tomto utkání skutečně zatěžkávací zkouškou, protože ve vedlejší aréně paralelně probíhá mistrovství světa v ledním hokeji. Při plánování cesty na fotbal je tedy nezbytně nutné počítat s hustým provozem v okolí stadionu, nedostatkem parkovacích ploch, které jsou z velké části zabrány pořadateli hokejového šampionátu, a pokud je to jen trochu možné, zvolte pro dopravu na fotbal některý z prostředků MHD. Veřejně dostupné parkování se bude tentokrát v těsné blízkosti stadionu hledat jen obtížně, a pokud už musíte autem, bude určitě časově nejvýhodnější, využít některé z veřejných parkovišť dále od stadionu a na místo dojet MHD. Dopravní podnik Ostrava informoval, že ve dnech hokejových zápasů - tedy i v sobotu - budou na linkách č. 2, 7, 11 a 12 vypravována kapacitnější vozidla. Současně bude zavedena i posilová tramvajová linka X, jezdící na trase Nádraží Vítkovice – SPORT ARÉNA – Dolní Vítkovice – Plynárny a zpět. Food zóna a pokladny otevírají ve 13:00, od 13:30 bude zpřístupněn celý stadion. Lístky budou v dostatečném množství v pokladnách i v den utkání, do té doby probíhá online prodej.


FORTUNA:LIGA finále

2. kolo

Baník (4. místo, 45 bodů) – Mladá Boleslav (5. místo, 44 bodů)

Sobota 15:00, Městský stadion

Rozhodčí: Berka – Vlček, Slavíček, VAR: Petřík


Absence: Tanko (trest za ČK) - nikdo

Nejlepší střelci: Ewerton (12) – Jawo, Hilal (7)

Komu hrozí stop: Boula (7 ŽK), Buchta, Kpozo, Rusnák (3 ŽK) – Pulkrab (7 ŽK), Kadlec, Karafiát, Ladra, Šimek, Suchomel (3 ŽK)


BANÍK VS MLADÁ BOLESLAV V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 39 | 13-8-18 | 48:60

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Mičola 5 – Chramosta 5

Nejvyšší výhra: 2:0 (2. září 2023, 11. května 2009, 5. listopadu 2006, 1. května 2005), 3:1 (15. prosince 2020, 29. října 2022, 17. února 2024)

Nejvyšší prohra: 0:4 (1. prosince 2013)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (17. února 2024)

Mladá Boleslav – Baník 1:3 (1:3)

Branky: 28. Fulnek – 17. Rigo, 42. Adediran, 45.+2 Ewerton. Rozhodčí: Starý – Nádvorník, Dobrovolný – Kocourek (video). ŽK: Pulkrab, Hilál – Blažek, Juroška. Diváci: 3 829.

Mladá Boleslav: Trmal – Kostka, Suchý, Král (84. Žitný), Fulnek – Karafiát, Kubista (46. Solomon) – Ladra (64. Jawo), Mareček (46. Matějovský), Kušej – Pulkrab (46. Hilál). Trenér: Holoubek.

Baník: Letáček – Juroška (68. Ndefe), Blažek, Lischka, Kpozo – Boula, Rigo (90.+2 Miškovič) – Buchta (74. Rusnák), Šín, Ewerton – Adediran (90.+2 Šehič). Trenér: Hapal.

29
Ladislav
Takács
17
Michal
Frydrych
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
11
Eldar
Šehić
26
Filip
Blažek
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
9
David
Buchta
77
Gigli
Ndefe
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala