pá 24.2.2023
Preview k zápasu

Preview: Baník - Hradec Králové (neděle, 18:00)

Základní část FORTUNA:LIGY vstupuje už do své závěrečné třetiny - Baník v neděli na Městském stadionu vyzve Hradec Králové. Začátek je v 18:00.


SOUPEŘ

Trenérský matador Miroslav Koubek měl s „Votroky“ famózní start sezony a Východočeši si chvíli užívali i třetí místo v tabulce. Ke konci podzimu a v úvodu jara ale tým zastihl pokles formy a s tím zákonitě i sešup tabulkou. Jediná výhra z posledních sedmi kol, byť velice překvapivá a cenná na půdě Plzně, vystrčila tým z horní šestky. Hradec se však i přesto, že stále musí svá domácí utkání hrát v Mladé Boleslavi a nemá klasické vlastní prostředí, nadále drží v horní polovině tabulky, a v Plzni ukázal, že si před ním nemůže být jistý ani žádný z favoritů. Baník si ale na druhou stranu na Hradec doma může zdravě věřit - Východočeši v samostatné lize v Ostravě nikdy nevyhráli. 


BANÍK

Po dvou porážkách s Jabloncem a Brnem není jiné volby než tři body. Kouč Pavel Hapal si ve středečním přátelském utkání s Frýdkem-Místkem prověřil aktuální formu uchazečů o základní sestavu, ve které minimálně k jedné změně dojde, a to na pozici vykartovaného Jiřího Fleišmana na levé straně sestavy. S týmem trénuje Ladislav Almási, ale až v posledních hodinách před utkáním se bude rozhodovat o jeho startu a nominaci. Po jednozápasovém distancu už může hrát Nemanja Kuzmanovič. Baník s Hradcem v posledních čtyřech zápasech neprohrál, hned třikrát však utkání skončilo smírem. Případným vítězstvím by se baníkovci na Hradec bodově dotáhli.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Jsem přesvědčený, že na poslední dvě porážky zareagujeme ještě odhodlanějším výkonem. Bude to velký boj. Hradec se tak i prezentuje, je to velice soubojové mužstvo, ale věříme, že je přetlačíme a že vyhrajeme. Fanouškům máme co vracet, věřím, že se to projeví ještě větším nasazením, zanícením a touhou po vítězství.“


DIVÁCI

Vstupenek na utkání je k dispozici dostatek ať v předprodejích (Fanshop OC Forum Nová Karolina, ticketlive.cz), či přímo před utkáním v pokladnách stadionu. Zakoupit si můžete i zápasový bulletin s tradičním vědomostním kvízem o ceny. Dále v něm najdete velký rozhovor s Martinem Hrubým a obvyklé rubriky jako Trefa Venci Daňka nebo Cizinci v Baníku tentokrát s Tomášem Hučkem a Štefanem Pekárem plus další čtení.


21. kolo FORTUNA:LIGY

Baník (10. místo, 24 bodů) – Hradec Králové (7. místo, 27 bodů)

Neděle 18:00, Městský stadion

Rozhodčí: Starý – Kubr, Vodrážka, VAR: Machálek


Nejlepší střelci: Klíma, Almási (5) – Kubala (6)

Absence: Fleišman (4 ŽK), Almási (nejistý start), Tetour, Takács (rekonvalescence) - Kučera, Vašulín (oba zranění)

Komu hrozí stop: Kaloč (7 ŽK), Laštůvka, Lischka, Frydrych, Almási, Cadu (3 ŽK) – Harazim, Leibl, Smrž, Reichl (3 ŽK)


BANÍK VS HRADEC KRÁLOVÉ V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 30 | 16-8-6 | 42:21

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Baroš 4 – Černý 4

Nejvyšší výhra: 4:0 (3. listopadu 2002)

Nejvyšší prohra: 0:4 (30. dubna 1995)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (4. ZÁŘÍ 2022)

Hradec Králové – Baník 0:0

Rozhodčí: Radina – Mokrusch, Volf – Berka (video). ŽK: Harazim, Smrž, Reichl – Lischka, Fleišman, Takács, Šehič. ČK: 56. Novotný (Hradec). Diváci: 2 022. Hráno v Mladé Boleslavi.

Hradec: Reichl – Jakub Klíma, Čihák, Smrž – Gabriel, Rada (75. Ševčík), Kodeš, Ryneš (46. Novotný) – Kubala, Vašulín (64. Harazim, 84. Rybička), Trusa (64. Kučera). Trenér: Koubek.

Baník: Laštůvka – Ndefe (73. Šehič), Frydrych, Lischka, Fleišman – Miškovič (53. Jaroň), Takács – Kuzmanovič, Kaloč, Buchta – Jiří Klíma. Trenér: Vrba.

19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
30
Jiří
Letáček
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
20
Abdullahi
Tanko
10
Matěj
Šín
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković