pá 9.8.2024
Preview k zápasu

Preview: Baník – Hradec Králové (neděle, 17:00)

Po pohárovém dramatu v Kodani přichází na řadu boj o ligové body. Baník v neděli na Městském stadionu v Ostravě hostí Hradec Králové. Začátek je v 17:00.


SOUPEŘ

Tři zápasy, dvě výhry – Východočeši do soutěže určitě vstoupili v souladu se svými plány. Vyhráli totiž oba zápasy na domácí půdě a těsně nestačili v Plzni. Do Ostravy přijíždějí posilněni vítězstvím 2:1 nad Mladou Boleslaví, proti níž dokonce otočili skóre o desíti bez vyloučeného Petra Juliše. Zatím se tedy zdatně vypořádávají s odchodem svého klíčového útočníka Vašulína do Plzně a  navrátilec Vlkanova gólem do sítě Mladé Boleslavi současně ukazuje, že by mohl znovu převzít roli kanonýra a zakončovatele. Hradec měl v minulém kole na marodce pět hráčů (Hlaváč, Krejčí, Pilař, Pudhorocký, Heidenreich), ale někteří z nich už můžou být připraveni. Stop na tři zápasy naopak dostal za vyloučení Petr Juliš.


BANÍK

Ve čtvrtek dopoledne se vrátil z Kodaně a znovu musí rychle přehodit výhybku na domácí soutěž. Třetí pohárový týden v řadě zakončí proti soupeři, kterého v uplynulé sezoně dvakrát porazil, ale vždy to bylo drama do poslední minuty. Před rokem na domácí půdě rozhodoval David Buchta dokonce až v nastaveném čase, v prosinci v Malšovicích Abdullahi Tanko dvě minuty před koncem. Trenér Pavel Hapal stále nemůže počítat se zraněnými Davidem Lischkou a Radimem Šudákem a vzhledem k nahuštěnému programu a čtvrteční odvetě proti FC Kodaň se dají čekat i pohyby v základní sestavě. Jubilejní 250. start v nejvyšší soutěži si může připsat Michal Frydrych.


NÁZOR TRENÉRA

Pavel Hapal: „Hned po utkání v Kodani jsme se už snažili obrátit pozornost k lize a k utkání s Hradcem. V Dánsku jsme uhráli slušný výsledek a i na výkonu se dá stavět. Chtěli bychom na to navázat i proti Hradci, ale čeká nás nejspíše trochu jiné utkání. Každopádně opět velice těžké a stejně obtížné jako proti Jablonci. Ale věřím, že se dokážeme dobře nachystat a na domácím hřišti nám pomůžou diváci.“


DIVÁCI

Vstupenky se prodávají v obvyklých předprodejích či on-line v síti ticketlive.cz. V neděli od 15 hodin se budou prodávat rovněž v pokladnách stadionu, který bude divákům plně zpřístupněn od 15:30. Ve stejný čas se otevírá také tradiční food zóna.


CHANCE LIGA

4. kolo

Baník (11. místo, 3 body) – Hradec Králové (5. místo, 6 bodů)

Neděle 17:00, Městský stadion

Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Pospíšil, VAR: Berka


Absence: Lischka, Šudák (oba zranění) – Juliš (trest za ČK), Hlaváč, Krejčí, Pilař, Pudhorocký (zranění), Heidenreich (nejistý start)

Nejlepší střelci: Ewerton, Tanko(1) – Vlkanova, Spáčil, Čihák (1)

Komu hrozí stop: nikdo


BANÍK VS HRADEC KRÁLOVÉ V SAMOSTATNÉ LIZE

Bilance vzájemných zápasů: 33 | 18-8-7 | 47:25

Nejlepší střelci vzájemných zápasů: Baroš 4 – Černý 4

Nejvyšší výhra: 4:0 (3. listopadu 2002)

Nejvyšší prohra: 0:4 (30. dubna 1995)


POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ UTKÁNÍ (9. prosince 2023)

Hradec Králové – Baník 2:3 (2:1)

Branky: 14. Horák, 45.+2 Pilař z pen. – 82. a 89. Tanko, 7. Ewerton. Rozhodčí: Szikszay – Mokrusch, Volf – Zelinka (video). ŽK: Vašulín, Jakub Klíma, Leibl – Kpozo, Ndefe, Pojezný, Rigo. Diváci: 5 075.

Hradec: Bajza – Jakub Klíma, Čihák, Leibl – Čmelík, Kodeš, Kučera (65. Pudhorocký), Horák – Krejčí (73. Dancák), Pilař (73. Harazim) – Vašulín. Trenér: Kotal.

Baník: Letáček – Ndefe, Lischka, Pojezný, Kpozo – Buchta (71. Šín), Kubala (76. Jiří Klíma), Boula (76. Kaloč), Rigo, Ewerton (85. Šehič) – Tanko. Trenér: Hapal.

37
Matěj
Chaluš
95
Daniel
Holzer
66
Matúš
Rusnák
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
41
Mikuláš
Kubný
33
Erik
Prekop
18
Roan
Nogha
14
Radim
Šudák
35
Jakub
Markovič
23
Issa
Fomba
5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
6
Michal
Fukala
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
30
Dominik
Holec
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
20
Abdullahi
Tanko
32
Paixao da Silva
Ewerton
17
Michal
Frydrych
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta