út 18.10.2022
A-tým

Pohár: premiérově proti Velvarům

Rozlosování 3. kola MOL Cupu svede Baník poprvé v historii dohromady se Slovanem Velvary. Utkání se hraje v třítisícovém městečku za Prahou ve středu od 15 hodin.

Baník míří do Velvar jako favorit, ale s nevyzpytatelností pohárových utkání má své zkušenosti. Jiný třetiligový celek z Kroměříže pokořil před měsícem až po penaltovém rozstřelu 4:3.

„Nebude to nic jednoduchého. Velvary vloni potrápily Slavii, letos vyřadily Pardubice, ale věřím, že se na to nachystáme. Uvidíme, v jakém stavu bude hrací plocha. V Kroměříži se hrálo na velice těžkém terénu, který ty rozdíly pak smazává. Ale samozřejmě, že ten zápas musí být a doufám, že i bude hlavně o nás a naší hře. Chceme to zvládnout a postoupit,“ řekl trenér Pavel Hapal.

Velvary zažily velikou slávu před rokem, kdy se ve stejné fázi poháru utkaly se Slavií a sahaly po senzaci. Ještě v půli vedly 2:0 a donutily Slavii nasadit všechna esa z lavičky, s jejichž pomocí pak favorit otočil skóre na 4:2. K obratu tehdy pomáhal i Srdjan Plavšič.

Od září se Středočeši pyšní skalpem prvoligových Pardubic, které gólem Tomáše Kotta doma porazili ve druhém kole 1:0. V tabulce jedné ze dvou skupin ČFL jim patří osmé místo, naposledy doma remizovali s Živanicemi 2:2. Před rokem baníkovci protivníka ze stejné soutěže - Loko Vltavín - přetlačili až v prodloužení.

„Samozřejmě jsme si o nich něco zjišťovali, bavil jsem se i s Radkem Kováčem (trenér Pardubic), informace máme. Je to urputný tým, určitě to budou mít založeno na bojovnosti a nasazení, ale musíme si dát pozor i na standardní situace, ve kterých jsou nebezpeční,“ řekl Pavel Hapal.

Baník vítěznou sestavu z duelu proti Slovácku obmění na několika postech. „K určité rotaci dojde. Ještě uvidíme, na kolika místech,“ dodal Pavel Hapal.

Vstupné činí 150 korun. Domácí klub vyhradil část stadionku pro příznivce Baníku, kteří ve svém improvizovaném sektoru budou mít i občerstvení a toalety.

Zápas lze sledovat rovněž živě na platformě www.sporttotal.cz, která od letoška vysílá živé přenosy z druhé ligy.

13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
35
Jakub
Markovič
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
30
Jiří
Letáček
10
Matěj
Šín
17
Michal
Frydrych
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
5
Jiří
Boula
9
David
Buchta
26
Filip
Blažek
29
Ladislav
Takács
15
Patrick
Kpozo
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić