st 15.11.2023
Aktuální zprávy

Podzim v podání Baněk? Posun, ale...

Na předposlední sedmé příčce přezimují ženy Baníku Ostrava po skončení podzimní části 1. ligy žen. Na poslední Pardubice mají čtyřbodový náskok. Manažer ženského fotbalu Baníku Ostrava Richard Urban připouští, že si od podzimních výsledků sliboval víc.

Oproti uplynulé sezoně mají ženy Baníku po deseti odehraných kolech o jeden bod více než loni touto dobou. Zatímco ve stejné fázi soutěže v minulé sezoně byly "Baňky", loni nováček soutěže, v tabulce poslední, nyní jsou o příčku výš, navíc se čtyřbodovým náskokem na aktuálně poslední Pardubice. Takže jistý výkonnostní posun, který si ženský celek Baníku před sezonou stanovil jako cíl, je nesporně patrný.

"Ale očekával jsem, že bude ještě větší, alespoň pokud jde o výsledky," přitakává Richard Urban, manažer ženského fotbalu Baníku Ostrava. "Nejsme tak výrazně namočeni v sestupových problémech, jak jsme byli touto dobou v minulé sezoně, to bylo našim cílem, ale zároveň jsme chtěli být blíže středu tabulky," dodává Richard Urban s tím, že výkonnostní posun zjevný je a měl se podle jeho slov více promítnout také do výsledků.

"Například v domácím utkání s Brnem jsme měli řadu jasných vyložených šancí, ale neproměnili jsme je a naopak jsme inkasovali. Takže místo tří bodů jsme za zápasu nebrali žádný. V Plzni jsme až do nastavení drželi nerozhodný stav, abychom nakonec inkasovali rozhodující gól. Kdybychom tyto body měli, byli bychom dnes podstatně spokojenější," míní Richard Urban. "To, že v těchto zápasech saháme po bodech, zatímco v minulé sezoně jsme na podzim většinu zápasů jasně prohrávali, je také posun, ale jak jsem řekl, ne takový, který by nás uspokojoval," podotýká manažer baníkovského ženského fotbalu.

Do jarní části sezony, která začne v březnu příštího roku, chce Baník vstoupit s posíleným kádrem. "Chceme a budeme výkonnost ženského týmu Baníku neustále posouvat, už nyní máme vytipováno několik hráček, které bychom v zimě rádi přivedli. Věřím, že se to povede a že se na jaře v tabulce vyšplháme o nějaké další příčky výše," uzavírá Richard Urban.

 

11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
13
Samuel
Grygar
19
David
Lischka
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný