so 13.7.2024
A-tým

Podepsáno: Jiří Letáček přestoupil do Getafe

Baník poprvé ve své historii prodává svého hráče do španělské La Ligy. Brankář Jiří Letáček bude chytat za madridské Getafe. Kluby i hráč se dnes dohodly na podmínkách transferu.

Pětadvacetiletý gólman prošel na Bazalech během dvou let po svém příchodu z Pardubic velkým výkonnostním progresem a prakticky po jediné sezoně v roli jedničky odchází do prestižní ligy na Pyrenejský poloostrov.

„Taková nabídka může přijít jednou za život. Lety po ní z pochopitelných důvodů skočil, asi málokterý hráč z naší ligy by odolal možnosti jít do Španělska s vidinou toho, že si zahraje La Ligu. Nesmírně lákavé pro hráče, velice zajímavé ekonomicky, ale i reputačně pro klub. Nejsme pod tlakem toho, že bychom museli prodávat za každou cenu hráče z osy mužstva, ale tento transfer přesně zapadá do kategorie těch, které dávají smysl pro všechny strany. Je to navíc důkaz o tom, že jsme v Baníku schopni pracovat s hráči a posouvat jejich výkonnost výše, i na úroveň nejlepších evropských soutěží. Dává nám to i zpětnou vazbu v tom, že cesta, kterou jsme se vydali, je správná i efektivní. Přejeme Letymu hodně štěstí ve Španělsku a nikde není psáno, že se třeba za nějaký čas naše cesty zase nespojí,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Jiří Letáček do Baníku přišel v letní pauze 2022 a odchytal 41 ligových utkání. I díky jeho výkonům se Baník po čtrnácti letech probojoval do předkola UEFA Konferenční ligy.

„Odcházím za svým snem, ale strašně rád se sem budu vracet. Bez Baníku bych ten krok rozhodně neudělal,“ řekl Jiří Letáček.

Hodně štěstí, Lety!

66
Matúš
Rusnák
7
Karel
Pojezný
95
Daniel
Holzer
41
Mikuláš
Kubný
28
Filip
Kubala
37
Matěj
Chaluš
17
Michal
Frydrych
0
Roan
Nogha
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
10
Matěj
Šín
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
33
Erik
Prekop
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
30
Dominik
Holec
6
Michal
Fukala
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
12
Tomáš
Rigo
14
Radim
Šudák
23
Issa
Fomba
32
Paixao da Silva
Ewerton
15
Patrick
Kpozo