pá 24.11.2023
A-tým

Pavel Hapal: Věřím, že urveme tři body

Baník jde po reprezentační pauze do závěrečného zápasového bloku před zimní přestávkou. Co před nedělním utkáním na Slovácku řekl trenér Pavel Hapal?

Jak jste vyplnili reprezentační přestávku?

Poctivým trénováním. Prvním týden jsem trošku ubrali na intenzitě, protože jsme jeli tři týdny ve velkém tempu. Potřebovali jsme se trošku zotavit. Ale od tohoto týdne jedeme intenzivně a naplno a věřím, že jsme dobře připraveni na zápas. Z repre srazů se nám vrátili Matěj Šín a Tomáš Rigo. Měli jsme v přípravě i kluky z béčka Kubu Drozda a Dominika Holaně. Děláme to tak pravidelně. I normálně v týdnu si vezmeme dva, tři kluky z béčka do přípravy, aby měli kontakt s prvním mužstvem a my zase měli přehled o nich a viděli je na trénincích s áčkem. Dříve s námi chodívali třeba Michal Málek, David Krupička, kteří teďka taky byli na repre, nebo Radim Šudák. Protočili jsem jich už dost a máme o nich přehled.

Co vám ukázal minulý zápas Slovácka v Plzni s překvapivým výsledkem 4:1?

Výsledek byl překvapivý. Mohla tam být znát trošku únava Plzně, jak říkal v hodnocení trenér Koubek, ale to my vůbec nepodceňujeme. Podařilo se jim vyřešit několik brejkových situací a vstřelili čtyři branky. Ale věřím, že teď to bude jiné utkání. Slovácko má nejzkušenější tým ligy, nejen věkově, ale i zkušenostmi. Je dlouho pospolu. Doma jsme s nimi remizovali, když jsme v závěru mohli zápas klidně i vyhrát, a na jaře jsme na Slovácku vyhráli. Věřím, že budeme těmi výsledky povzbuzeni a urveme tři body.

Kvůli žlutým kartám budete postrádat dva stabilní hráče základu Ewertona a Davida Lischku. Je to velká komplikace?

Sešlo se to tak a nic s tím neuděláme... Nahradíme je jinými dvěma hráči. Máme široký a kvalitní kádr a všichni hráči jsou připraveni. V tréninkovém procesu bylo cítit a vidět, že by to na nás nemělo být znát a já věřím, že to prokáže i samotný zápas.

9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
77
Gigli
Ndefe
15
Patrick
Kpozo
11
Eldar
Šehić
12
Tomáš
Rigo
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
10
Matěj
Šín
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek