včera
A-tým

Pavel Hapal: Věřím, že se naší hrou prosadíme

Baník se po pěti týdnech vrací na ostravskou půdu. V neděli od 13:00 vyzve České Budějovice s cílem potvrdit tříbodový zisk z Teplic. „Věřím, že se naší hrou prosadíme a vyhrajeme," řekl trenér Pavel Hapal.

Jaký vy osobně očekáváte zápas?

Všichni samozřejmě očekávají, že potvrdíme body z Teplic, ale snadné utkání to nebude. Očekávám, že Budějovice budou organizované v defenzívě. My si s tím budeme muset poradit, vytvořit si šance a hlavně skórovat, to bude hodně důležité. A samozřejmě si pohlídat jejich brejkové a standardní situace. Proti Spartě Dynamo podalo i přes prohru zlepšený výkon a ve středu v pohárovém utkání v Příbrami trenér Straka vyměnil dost hráčů. Nehráli zdaleka všichni a šetřili je pravděpodobně na neděli na zápas u nás. 

Byl třígólový zápas v Teplicích tím, který ukončí střelecké trápení z úvodu ligy?

Věřím, že ano. Ale my mohli na druhou stranu určitě přidat i více gólů. Za stavu 3:1 jsme měli spoustu brejkových situací a přečíslení, které jsme nevyřešili, takže ideální to pořád není. S Budějovicemi bude důležité proměnit tu první nebo jednu z těch prvních šancí. Pak se ten zápas nějakým způsobem otevře. A samozřejmě neinkasovat. Být pozorní a pevní v defenzívě. Ale věřím, že se prosadíme naším způsobem hry.

Hraje se tentokrát hodně netradičně už ve 13 hodin.

Není to obvyklé, ale s tím my nic nenaděláme. Já jsem hlavně rád, že už nebude takové vedro jako v těch srpnových zápasech třeba s Libercem a Olomoucí. Je to trochu nezvyk hrát takhle brzo. Ale my trénujeme celou dobu dopoledne, teď to bude zhruba v čase oběda a věřím, že si s tím poradíme.

Po návratu potrestaného Erika Prekopa můžete mít k dispozici kompletní kádr.

Je to tak. Jsme komplet, všichni zdraví. Někteří kluci pojedou s béčkem na páteční zápas do Vlašimi a pak se k nám znovu připojí. Ale měli bychom být kompletní.

18
Roan
Nogha
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
14
Radim
Šudák
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
41
Mikuláš
Kubný
28
Filip
Kubala
33
Erik
Prekop
9
David
Buchta
95
Daniel
Holzer
24
Jan
Juroška
37
Matěj
Chaluš
30
Dominik
Holec
15
Patrick
Kpozo
23
Issa
Fomba
66
Matúš
Rusnák
6
Michal
Fukala
17
Michal
Frydrych
32
Paixao da Silva
Ewerton
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný