před 2 dny
A-tým

Pavel Hapal: Rádi bychom protáhli domácí sérii

Baník má za sebou druhou reprezentační přestávku a už se chystá na souboj s Plzní, který ho čeká v sobotu od 16:00 na Městském stadionu. „Doma se nám zatím daří a rádi bychom tu sérii udrželi,“ řekl trenér Pavel Hapal.

Jak proběhla reprezentační přestávka?

Dobře jsme potrénovali, kluci si i odpočinuli. Někteří byli samozřejmě s národními týmy, ale dnes už jsme trénovali všichni pohromadě včetně reprezentantů. Doufám, že na utkání s Plzní budeme dobře připraveni. Čekám, že bude i výborná kulisa a že dorazí hodně lidí a věřím, že na konci budeme šťastnější a zvítězíme.

Berete to jako souboj o třetí místo, nebo jako jeden z řady zápasů?

Výhrou bychom se na Plzeň samozřejmě bodově dotáhli, ale takhle to nevnímáme. Je to jeden v dlouhé řadě zápasů a my chceme uspět v každém z nich. Rozhodující bude pak postavení v tabulce na konci sezony. Chtěli bychom uspět i proti Plzni. Doma jsme zatím neztratili body a rádi bychom to tak udrželi.

Čím je současná Plzeň nejvíce nepříjemná?

Plzeň za poslední dobu trochu změnila charakter hry. Snaží se kvalitně bránit, což se jí daří. Dostávají málo gólů a jsou nebezpeční v přechodech, v rychlých protiútocích. Tam si musíme dát velký pozor. Přijede mužstvo, které tu kvalitu dopředu má. Ale věřím, že na to budeme dobře přichystáni a že to dokážeme eliminovat.

Jak je na tom tým po zdravotní stránce?

Všichni jsou zdraví až na Jirku Klímu, který má z utkání proti Mladé Boleslavi zraněný kotník. Vypadá to bohužel na dlouhodobější absenci, zhruba možná až na šest týdnů. Je to smůla, myslím, že i ten zákrok, který tam byl na něj v závěru, nebyl úplně v pořádku. Uvidíme, jak rychle se dá do pořádku. Ostatní hráči jsou aktuálně zdraví.

23
Issa
Fomba
41
Mikuláš
Kubný
24
Jan
Juroška
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
33
Erik
Prekop
32
Paixao da Silva
Ewerton
6
Michal
Fukala
30
Dominik
Holec
28
Filip
Kubala
37
Matěj
Chaluš
14
Radim
Šudák
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
95
Daniel
Holzer
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
9
David
Buchta
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
12
Tomáš
Rigo
66
Matúš
Rusnák
18
Roan
Nogha
35
Jakub
Markovič