st 7.8.2024
A-tým

Pavel Hapal: Pro úspěch uděláme maximum

Hodinu za hodinou se to blíží. Baník se připravuje na pohárový duel, na jaký čekal takřka dvě desetiletí. To vše pod bedlivým dohledem trenéra Pavla Hapala. Na něm bude, v jakém složení večer mužstvo nastoupí a s jakými záměry do utkání vstoupí.

Do utkání na půdě FC Kodaň zbývají hodiny. Proti FC Urartu obrovský skok po všech směrech...

Ano, ale k tomu, abychom se sem dostali, a ten zápas abychom mohli hrát, jsme museli zvládnout ten první krok a přes Urartu přejít. To se nám povedlo, řekl bych, ve velkém stylu. Ale teď před námi stojí opravdu silný soupeř, který je určitě favoritem. Uděláme vše pro to, abychom byli my těmi šťastnějšími a aby se nám povedlo postoupit.

Jak těžké bude nastavit hráče tak, aby tento zápas nebrali jen jako svůj dosavadní vrchol a obrovský zážitek, ale aby viděli i postupový cíl a šli za ním?

Faktem je, že pro většinu kluků bude tenhle zápas skutečným vrcholem. Mnozí něco takového dosud nezažili. Nicméně věřím, že se právě v takovém utkání budou chtít opravdu ukázat, že do toho půjdou s velkým sebevědomím, protože pro každého z nich a pro celý tým je případný úspěch v tomto utkání cestou dál. Kodaň je velkým favoritem, ale kolikrát už se v historii stalo, že favorit v takovém utkání svou roli nepotvrdil. Proto musíme udělat pro úspěch maximum.

Jaký je aktuální stav týmu?

Doma jsme nechali dva zraněné hráče a s nimi Adedirana, protože si myslíme, že v tomto utkání využijeme jiné naše útočníky. Jinak je tým stoprocentně v pořádku. Pokud jde o atmosféru v mužstvu, když jsem cítil, v jaké náladě po návratu z Urartu bylo, tak musím říct, že atmosféra byla velice dobrá a věřím, že se to projeví i na hřišti.

Co lze čekat od FC Kodaň?

Viděli jsme většinu jejich dosavadních zápasů, Jiří Neček byl dokonce v Kodani na utkání osobně přítomen, takže víme, že jsou velice silní na míči a dokáží si vypracovat nebezpečné situace. Hrají čtyřobráncovým systémem, kvalitu mají na všech postech, mají v kádru řadu reprezentantů a na hrotu mají velmi nebezpečného útočníka. Je mu sice teprve devatenáct let, ale má výborný pohyb a skvělou koncovku. Na toho si budeme muset dát velký pozor. Ale víme i o možných slabinách a věříme, že jich nějakým způsobem využijeme. To ale ukáže až zápas samotný.

Bude pro zápas klíičové přežít bez úhony začátek zápasu, kdy se očekává velký tlak a aktivita domácího týmu?

My jsme s kolegy z realizáku tohle téma trochu odlehčili tím, že jsme si řekli, že bude klíčové zvládnout bez úhony začátek zápasu. Ale  pak i jeho střed. A pak jeho konec. Takhle to totiž je.

Před utkáními s FC Urartu jste prozradil, kdo bude v brance. Prozradíte i tentokrát nějaké jméno ze základní sestavy?

Tentokrát ne. Tentokrát oznámím základní sestavu až před začátkem zápasu. Ale je dobře, že máme z čeho vybírat, mužstvo je dobře připravené a hráči jsou v dobré formě. I ti, kteří teď třeba nenastupovali v základu a šli do hry v jejím průběhu, dokázali naší hře pomoct a byli platní.

12
Tomáš
Rigo
14
Radim
Šudák
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
41
Mikuláš
Kubný
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
24
Jan
Juroška
33
Erik
Prekop
32
Paixao da Silva
Ewerton
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
66
Matúš
Rusnák
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
30
Dominik
Holec
13
Samuel
Grygar
23
Issa
Fomba
37
Matěj
Chaluš
18
Roan
Nogha
7
Karel
Pojezný
6
Michal
Fukala
17
Michal
Frydrych
95
Daniel
Holzer