včera
A-tým

Pavel Hapal: Potřebujeme využít naše šance

Nejdříve reprezentační přestávka, pak odklad kvůli nepříznivému počasí. Baník se po třech týdnech v sobotu v Teplicích opět vrátí do zápasového kolotoče. "Věřím, že na to jsme dobře připraveni," řekl trenér Pavel Hapal.

Reprezentační přestávka se neplánovaně natáhla o další týden. Jak vám to zasáhlo do programu?

Tak konkrétně u nás to bylo složitější v tom, že Ostravu to špatné počasí zasáhlo přímo a museli jsme tomu přizpůsobit plán. O víkendu nebyla možnost trénovat, hřiště byla pod vodou, proto jsme přehodili nedělní trénink až na pondělí. Samozřejmě tam byla předtím repre pauza, pak odklad, hráči trochu vypadnou ze zápasového rytmu. Ale myslím, že jsme v tréninku vypadali dobře celé tři týdny. Věřím, že v Teplicích to z naší strany bude dobré a nijak se to na nás neprojeví.

Pomohla ta pauza alespoň k uzdravení šrámů?

Určitě ano. Dlouhodobí marodi jako Lišák a Šudy se v přestávce posunuli o kus dále a už s námi trénují naplno. Pokud by nedostali prostor v áčku, určitě by nějakou minutáž mohli dostat za B-tým. To teprve ještě uvidíme. V pauze pak měl drobnější problémy Chaly, ale ten už to taky doléčil a trénuje normálně s námi. Takže jsme zdraví.

Po odložení zápasu se Slavií vás čeká už třetí zápas v řadě venku. Berete to jako komplikaci?

Neberu. U nás se styl hry nemění, chceme vyhrávat i venku. Teď jsme dvakrát remizovali. Ale v Olomouci jsme sahali po třech bodech, předtím v Karviné jsme taky remizovali, ale tam to bylo ovlivněno vyloučením a dlouhým oslabením. Myslím, že i předtím na Slovácku jsme v oslabení taky sahali po bodovém zisku. Ale je to o koncovce a situacích, které máme a které zatím zahazujeme. Pokud je začneme proměňovat, věřím že budeme úspěšní. I na tom jsme v pauze samozřejmě pracovali.

Po přestávce vás čekají Teplice.

Nedaří se jim výsledkově, ale vnímám je jako nepříjemné, pracovité, organizované mužstvo. Trenér Frťala na tyto věci dost dbá. Poslední zápas s Boleslaví prohráli podle mě dost nešťastně. My hlavně chceme a potřebujeme využít naše příležitosti. V poslední době moc gólů nestřílíme, i když šancí máme spoustu. Věřím, že to teď konečně prorveme.

6
Michal
Fukala
14
Radim
Šudák
41
Mikuláš
Kubný
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
10
Matěj
Šín
19
David
Lischka
23
Issa
Fomba
30
Dominik
Holec
33
Erik
Prekop
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
7
Karel
Pojezný
37
Matěj
Chaluš
21
Jiří
Klíma
5
Jiří
Boula
18
Roan
Nogha
9
David
Buchta
20
Abdullahi
Tanko
15
Patrick
Kpozo
66
Matúš
Rusnák
32
Paixao da Silva
Ewerton
95
Daniel
Holzer
28
Filip
Kubala
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
35
Jakub
Markovič