út 5.9.2023
A-tým

Pavel Hapal: Frýďa se cítí lépe

Body na kontě Baníku začaly přibývat, výkony šly viditelně nahoru, v kabině zavládl oprávněný optimismus. Do toho všeho ale přišla reprezentační pauza. Jak ji Baník tráví? Jak pracuje na tom, aby křivka výkonnosti setrvala na současné tendenci? A jak jsou na tom marodi, zejména ti z řad stoperů? Několik otázek pro trenéra Pavla Hapala.

Jak se na náladě v týmu podepsaly poslední dobrý výsledky?

Samozřejmě, že se podepsaly. Hráči vnímají, že se zlepšujeme, a to jak běžecky, tak také kvalitou hry, vše je navíc podpořeno právě těmi výsledky, takže nálada v mužstvu je logicky dobrá a směrem k dalším zápasům optimistická.

Výkony týmu šly zápas od zápasu nahoru, teď přišla reprezentační pauza. Jak mužstvo v pohodě, do které se dostalo, přes pauzu udržet?

Bude to do jisté míry záviset i na tom, v jakém stavu se nám vrátí reprezentanti a jak se nám podaří dát do pořádku kluky, kteří mají zdravotní problémy. Máme jich teď s potížemi trochu víc. Ale jdeme tomu, abychom byli v co nejlepší formě, naproti především prací. A to tvrdou, to můžu říct. Tento týden jsme udělali hodně běžecký. Je tam méně míče, než na co jsou kluci zvyklí, hráče jsme otestovali a děláme teď hodně fyzických věcí. K míči se v plné míře vrátíme až v příštím týdnu, kdy se klasickým předzápasovým týdnem vrátíme do starých kolejí.

Fanoušci jsou hodně zvědavi na to, jak je na tom Michal Frydrych, který musel kvůli potížím s kolenem v utkání s Mladou Boleslaví předčasně ze hry...

Současné prognózy říkají, že by se v příštím týdnu měl normálně zapojit do tréninku. Tak doufejme, že to tak bude. Zatím netrénoval, měl volno, dáváme dohromady jeho koleno, ale důležité je, že se sám cítí lépe než po zápase, po kterém mu lékaři museli punktovat otok.

Jak je na tom další ze stoperů Filip Blažek?

I on už začíná s tréninkem, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet.

V původním přestávkovém plánu figuroval přípravný zápas s Trenčínem, ten se ale nakonec nekoná...

Chtěli jsme původně hrát, to je pravda, ale také Trenčínu to pak nějak přestalo z určitých důvodů vyhovovat, tak jsme od toho upustili. Využijeme toho, že B-tým má zápas, takže několik kluků pošleme do utkání B-týmu. Ale jinak normálně trénujeme, teď tedy náročněji, je otázkou, jak by přípravný zápas po tomto fyzicky hodně náročném týdnu a s řadou hráčů, kteří jsou nyní z různých důvodů mimo, vypadal.

28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
21
Jiří
Klíma
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
4
Robert
Mišković
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič