pá 15.9.2023
A-tým

Opakovaný los poháru: na Baník vyšly Zápy

Los 3. kola MOL Cupu, který se musel kvůli procedurální chybě v pátek opakovat, znovu poslal Baník na hřiště středočeského třetiligisty. Ovšem místo Kolína do tisícového městečka Zápy na předměstí Prahy.

Baník nyní musí ještě o padesát kilometrů západněji. Jeho rivalem bude jiný účastník ČFL, který však na rozdíl od Kolína vykazuje velice dobrou aktuální sportovní formu. SK Zápy vévodí tabulce skupiny B po šesti kolech s plným počtem bodů a skóre 13:0 před Baníku dobře známými Velvary. A vzhledem k tomu, že v poháru vyřadily druholigové Táborsko 1:0 a Benátky nad Jizerou 3:0, tak v probíhající sezoně v mistrovském utkání ještě neinkasovaly gól.

Zápas Zápy - Baník se do fotbalových archivů zapíše úplně poprvé. Relativně blízko k tomu už bylo v sezoně 2016/17, kdy Zápy jako druhý celek ČFL obdržely nabídku na postup do druhé ligy, kam Baník z nejvyšší soutěže na rok spadl, ale Středočeši nedostali profesionální licenci. Teď se tedy oba celky potkají na zápském hřišti v rámci poháru.

Fotbal v Zápech těží z blízkosti hlavního města a v kádru se to proto hemží známými jmény. Koučem je bývalý záložník Baníku Zdeněk Koukal, jenž na Bazalech v sezoně 2010/11 odehrál devět ligových utkání, ligu hrávali třeba Igor Súkenník, Daniel Stropek, Kristián Zbrožek či Daniel Turyna. Před lety tady úspěšně působil i odchovanec Baníku Jiří Böhm, který se střelecky prosazoval v útoku, kratší dobu tu nastupoval i Lukáš Magera.

Termín utkání je teprve v jednání. Úředně je pro 3. kolo MOL Cupu stanoveno datum 27. září.

0
Paixao da Silva
Ewerton
35
Jakub
Markovič
12
Tomáš
Rigo
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
24
Jan
Juroška
21
Jiří
Klíma
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić