út 11.7.2023
A-tým

Novým asistentem Danny Searle

Realizační tým Baníku je širší o nové jméno. Na pozici dalšího asistenta trenéra Pavla Hapala klub získal pětačtyřicetiletého Danny Searleho, někdejšího šéftrenéra akademie West Hamu United. Dosud posledním působištěm rodilého Angličana byl irský Waterford FC.

„Jsem přesvědčen o tom, že Danny Searle pro nás bude obrovským přínosem,“ uvedl sportovní ředitel Baníku Luděk Mikloško. Nového člena realizačního týmu zná ještě ze svého působení ve West Hamu United. „Je to nesmírně pracovitý trenér, velký odborník, vystudoval profilicenci UEFA, určitě bude mít jako člen realizačního týmu mnoho co nabídnout,“ konstatoval Luděk Mikloško na konto nového asistenta trenéra Pavla Hapala, jenž má zkušenosti i z působení v londýnské Chelsea.

Naposledy vedl Danny Searle jako hlavní trenér irský Waterford FC, v uplynulém ročníku tamní Division 1 skončil se svým týmem na druhé příčce tabulky. „Když jsem se dozvěděl o jeho zájmu pracovat mimo Ostrovy někde v Evropě, mojí první myšlenkou bylo získat jej pro Baník. Znám jeho odborné předpoklady, navíc máme v týmu mnoho anglicky mluvících hráčů, takže jeho přítomnost v realizačním týmu výrazně usnadní komunikaci s touto dnes už opravdu početnou skupinou hráčů,“ dodal Luděk Mikloško.

Danny Searle se na svou první mimoostrovní trenérskou štaci těší. „Když mi Luděk Mikloško popsal, o jaký klub se jedná, neváhal jsem. Je to pro mě skvělá příležitost a moc se na práci v Baníku Ostrava těším,“ řekl Danny Searle.

17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
4
Robert
Mišković
15
Patrick
Kpozo
10
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton
29
Ladislav
Takács
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
26
Filip
Blažek
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar