pá 5.7.2024
A-tým

Na závěr soustředění Widzew

Zápas proti Widzewu Lodž ukončí týdenní soustředění Baníku v polské Opalenici. S devátým celkem Ekstraklasy se Ostravané poměří v sobotu od 11 hodin.

Baníkovci za sebou mají kompletní týdenní program, ve kterém už zbývá jediná položka: sobotní příprava proti Widzewu, kterou odehrají doslova pod hotelovými okny na nejbližším hřišti v areálu. Skutečně jen pár kroků z hotelového foyer.

Utkání se bude hrát netypicky na 120 minut. „S tím návrhem přišel Widzew a my jsme na to přistoupili. Hráčů máme dost, nemáme ani žádné zásadní zdravotní problémy, takže každý může odehrát nějakých 60 minut a můžeme to zase protočit,“ řekl trenér Pavel Hapal.

Polskem končí i náročnější část letní přípravy. Po sobotním návratu do Ostravy už zesílí důraz na herní stránku. „Zatím se tady na nás projevovala únava, nebyla tam lehkost, ale teď už začneme více zvolňovat. Věřím, že až budou kluci odpočinutí, bude to i vypadat lépe,“ uvedl Pavel Hapal.

Widzew do Opalenice přijel v týdnu a proti Baníku odehraje svůj první přípravný zápas na kempu. Zatím v přípravě porazil GKS Katowice 3:1 a prohrál s Motorem Lublin 1:2. V jeho kádru je i český záložník Marek Hanousek, který se dříve v Dukle potkal s Janem Juroškou.

37
Matěj
Chaluš
15
Patrick
Kpozo
17
Michal
Frydrych
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
33
Erik
Prekop
14
Radim
Šudák
95
Daniel
Holzer
5
Jiří
Boula
32
Paixao da Silva
Ewerton
19
David
Lischka
12
Tomáš
Rigo
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
6
Michal
Fukala
13
Samuel
Grygar
9
David
Buchta
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
66
Matúš
Rusnák
21
Jiří
Klíma
23
Issa
Fomba
30
Dominik
Holec
28
Filip
Kubala
18
Roan
Nogha
41
Mikuláš
Kubný
24
Jan
Juroška