pá 21.7.2023
Aktuální zprávy

Na Bazalech se defilovalo, fandilo i diskutovalo

Zaplněná tribuna na Bazalech, výborná atmosféra, zajímavá debata, to byly zásadní atributy vydařeného setkání fanoušků s hráči, realizačním týmem i členy nejužšího vedení Baníku Ostrava. To se uskutečnilo ve čtvrtek 20. července v areálu klubového sídla. Dost možná se zrodila nová tradice, klub chce takováto setkání pořádat i v budoucnu.

"Ve čtvrtek v pět deset," tak zněl název akce, který vzhledem ke známému motivu písničky "Fotbal" jasně evokoval, o co půjde. O Baník a jeho fanoušky. Kdo z permanentkářů (akce byla určena výhradně jim) nezaváhal a včas si své místo na tribuně zarezervoval, byl ve čvrtek u toho.

V symbolických 17 hodin a 10 minut nastoupil za ovací publika a jasu plápolajících ohňů na připravené pódium první z baníkovců, s dresem číslo 1 gólman Martin Hrubý. Po něm přizval spíkr Martin Folta postupně všechny ostatní hráče, kteří jeden po druhém nakráčeli před tribunu plnou fanoušků. Defiloval také celý realizační tým. Hráči, trenéři i zbytek realizáku pak za doprovodu fanoušků, kteří mohutně zapěli baníkovskou hymnu, vytvořili společnou fotografii, a to čelem k tribuně i zády k ní, tedy s fanoušky v pozadí.

Po skončení této části následovala krátká pauza a po ní nastoupili na přestavěné pódium členové vedení Baníku, spolu s nimi i trenér Pavel Hapal a kapitán Jiří Fleišman. Přítomní diváci měli možnost zasílat hostům debaty své dotazy. Diskutovalo se především o hráčských proměnách A-týmu, ambicích, případném novém stadionu. Na přetřes přišla ekonomika Baníku, marketing, akademie, ženský fotbal FCB, a také plány a vize do budoucna. Časová kapacita, která byla pro debatu vyčleněna v délce téměř hodiny a půl, nakonec pro zodpovězení všech zaslaných dotazů stejně nestačila. "Zájem byl opravdu velký, ohlasy máme vynikající, a to všechno nás už nyní přimělo k rozhodnutí připravit tuto akci, která je jakýmsi vstupem do nové sezony, i příští rok. A třeba ještě lépe," uvedl Matěj Šturala, marketingový a PR ředitel Baníku Ostrava.

21
Jiří
Klíma
9
David
Buchta
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
24
Jan
Juroška
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
5
Jiří
Boula
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
7
Karel
Pojezný
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek