út 12.9.2023
Aktuální zprávy

Místopředseda FAČR: Vista? Nemá obdobu!

Slavnostní otevření sportovně-technického zázemí tréninkového areálu Vista, a tím i symbolické dokončení jeho výstavby se konalo v úterý odpoledne v Ostravě-Hrabůvce. Akci byl přítomen primátor města Ostravy Jan Dohnal, místopředseda FAČR Jiří Šidliák, majitel Baníku Ostrava a investor celé výstavby Václav Brabec a další významní představitelé města i klubu.

Už zhruba tři roky využívá Akademie Baníku Ostrava, ale také další ostravské sportovní kluby a veřejnost prostory sportovního centra Vista, které tvoří především jedno travnaté hřiště a dvě plochy s umělou trávou. Nyní budou mít její uživatelé k dispozici také celé zázemí včetně všech šaten, kanceláří, posiloven a dalších vymožeností včetně malého kinosálu. Areál, jehož výstavba stála přibližně 150 milionů korun, přičemž byla financována výhradně ze soukromých peněz, je nyní hotov.

„Celý ten areál je fantastický,“ uvedl Jiří Šidliák, místopředseda VV FAČR za Moravu. „Velmi oceňuji přístup pana Václava Brabce, který nečekal, až mu někdo schválí nebo neschválí dotaci, vytáhl své vlastní a skutečně nemalé peníze a investoval do tréninkového centra. Protože pochopil, že bez tréninkových ploch se nejen Baník Ostrava, ale vůbec fotbal v regionu neposune. Troufám si tvrdit, že taková iniciativa soukromého investora nemá v České republice obdoby,“ dodal místopředseda FAČR.

Areál sportovního centra Vista si prohlédl také ostravský primátor Jan Dohnal a jeho kvality ocenil. "Když si vzpomenu, co v této lokalitě bylo před deseti lety a co je tu dnes, je to nebe a dudy. Místo zanedbaných ploch jsou zde hrací plochy, ty Ostrava moc potřebuje. Teď takový areál má a prostřednictvím Ostravské sportovní jej může využívat nejen několik sportovních klubů, ale také veřejnost,“ uvedl Jan Dohnal. „Pan Václav Brabec odvedl skvělou práci. Nebývá zvykem, aby takové areály budoval soukromý investor, většinou se tak děje za přispění státu nebo města. Za tuhle investici opravdu klobouk dolů,“ dodal ještě primátor města Ostravy.

Foto: Magistrát města Ostravy

32
Paixao da Silva
Ewerton
41
Mikuláš
Kubný
30
Dominik
Holec
6
Michal
Fukala
9
David
Buchta
14
Radim
Šudák
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
0
Roan
Nogha
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
37
Matěj
Chaluš
24
Jan
Juroška
17
Michal
Frydrych
19
David
Lischka
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
15
Patrick
Kpozo
66
Matúš
Rusnák
95
Daniel
Holzer
33
Erik
Prekop
23
Issa
Fomba
20
Abdullahi
Tanko
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný