st 7.8.2024
A-tým

Michal Frydrych: Výkon hodný Baníku

I přes těsnou prohru Baník v hlavním městě Dánska nezanechal špatný dojem. Výsledek navíc dává stále reálnou šanci do odvety porvat se o postup. „Myslím, že to byl výkon hodný Baníku,“ řekl stoper Michal Frydrych.

Co cítíte krátce po takovém utkání?

První pocit je teď velké zklamání, že jsme nedokázali udržet remízu. Ke konci druhého poločasu nás zatlačili, ale byli jsme na ně nachystaní, byli jsme obětaví, dařilo se nám je dobře dostupovat. Neměli tam moc místa. Bohužel nám v tom závěru při té gólové situaci chybělo půl kroku, abychom zablokovali tu střelu. I potom kousek na čáře, abychom míč odvrátili. Ale kluky musím pochválit za to, jak makali. Byl to výkon hodný Baníku.

...navíc okořeněný několika gólovými šancemi...

Když hrajete proti Kodani nebo nějakému podobně kvalitnímu týmu, pak takové šance musíte využít. Aspoň jednu. Hned v první půlce měl Šíňas jednu hezky nachystanou, Rigi střelu z šestnáctky, Klímič v závěru tu hlavičku, i když to měl možná trošku těžší, ale dal se z toho dát gól. V takovém zápase musíte něco využít. Proti takovému soupeři nebudete mít osm, deset šancí. Myslím, že to je velká zkušenost pro nás a kluky. A může nám to pomoct.

Sebevědomí může prospět, že jste s Kodaní hráli i vyrovnanou partii...

Věděli jsme, že Kodaň už není v takovém topu, jako když hráli Ligu mistrů. Ale kvalitu mají. Byli jsme dobře připraveni, stačili jsme se posouvat. Bylo to vyrovnané, oni byli silnější na míči, to jsme věděli a to jsem čekali. Ale my chodili zase do nebezpečných brejků. Škoda, že jsme to nevyužili. Jen bránit na hřišti takového mužstva nemůžete. Oni musí taky cítit, že nějakou sílu máte. Nejde jen bránit. To by se těžko dalo vydržet celý zápas.

Bylo cítit z projevu soupeře, že je s vývojem utkání neklidnější?

Myslím, že už na konci prvního poločasu byli nervóznější, že se nemohli dostat do svoji hry. Snažili jsme se jim to znepříjemnit, možná jsme pro ně byli i méně čitelní. Je jasné, že na odvetu se asi dobře připraví. Ale já věřím, že vyprodáme stadion a popereme se o postup. 

7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
12
Tomáš
Rigo
10
Matěj
Šín
6
Michal
Fukala
5
Jiří
Boula
33
Erik
Prekop
15
Patrick
Kpozo
37
Matěj
Chaluš
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
32
Paixao da Silva
Ewerton
41
Mikuláš
Kubný
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
18
Roan
Nogha
35
Jakub
Markovič
21
Jiří
Klíma
14
Radim
Šudák
19
David
Lischka
66
Matúš
Rusnák
30
Dominik
Holec
95
Daniel
Holzer
20
Abdullahi
Tanko
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
23
Issa
Fomba