ne 6.11.2022
A-tým

Michal Frydrych: Gól na 2:1 nás trochu srazil

I ze slov stopera Michala Frydrycha bylo po utkání cítit zklamání z faktu, že bodový zisk nebyl z Edenu nebyl neřešitelnou záležitostí. Jenže se nakonec po porážce 1:3 přece jen nekonal. Zlomovým okamžikem byl gól na 2:1...

Prostředí v Edenu vám osobně není neznámé. Jak jste se na zápas těšil a jak jej hodnotíte? 

Na zápas jsem se těšil. Bylo vidět, že jsme si sem pro nějaký bod přijeli a že to nebyl odevzdaný výkon. Dostali jsme smolný gól a byli jsme schopni na to zareagovat. Vyrovnali jsme na 1:1 a škoda, že jsme to pak neudrželi déle, protože po gólu na 1:1 jsem cítil, že bychom ještě mohli Slavii více potrápit. Gól na 2:1 už nás pak trochu srazil. Zkoušeli jsme s tím ještě něco udělat, ale už to bylo těžké. 

Druhý gól Slavie padl po faulu na Gigli Ndefeho… 

Snažili jsme se na to rozhodčího upozornit. Na hřišti jsem viděl Gigliho, jak přeskočil hráče, vypíchl mu míč, chtěl pokračovat v běhu, ale hráč mu přišlápl nohu. Snažili jsme se to rozhodčímu říct, ale ten se na video podívat nešel. Já už jsem video viděl, mám i nějaké zprávy, že to faul byl, ale to my neovlivníme. 

Baník zaujal kromě jiného i tím, že silnou Slavii do mnoha gólových šancí nepustil, souhlasíte?

Byli jsme od začátku dobře organizovaní, čekali jsme na chybu Slavie a dobře jsme se posouvali. Měli jsme pak velkou příležitost. Měl ji Eldar Šehič, šel sám na gólmana. Škoda, že jsme to nevyužili a nepotrápili jsme Slavii tím, že jsme mohli jít do vedení 1:0. První poločas jsme odehráli z obranného hlediska dobře.

V první půli jste nicméně v jednu chvíli zachránil situaci tím, že jste vyhlavičkoval míč z brankové čáry… 

Máme nějaké postavení u obranných situací. Viděl jsem, že už se k tomu míči nedostanu, že je kratší. Laco Almási se snažil jít do hlavičky, ale taky ho někdo rozhodil a už na to nedosáhl. Posunul jsem se k zadní tyč, abych tam byl, kdyby to někdo protečoval. Letělo to kolem mě, takže jsem měl čas to ještě vyhlavičkovat.

11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
7
Karel
Pojezný
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
17
Michal
Frydrych
26
Filip
Blažek
4
Robert
Mišković
30
Jiří
Letáček
9
David
Buchta
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
19
David
Lischka
15
Patrick
Kpozo