so 18.11.2023
Aktuální zprávy

Matěj Šín poprvé mezi ”Lvíčaty”!

Skvělá zpráva pro Matěje Šína i pro Baník! Mladý záložník byl poprvé v životě nominován do výběru české jedenadvacítky. A v pondělí si může připsat také svůj premiérový start v utkání proti Slovensku. Může tak dojít k souboji dvou baníkovců, dres slovenské jedenadvacítky totiž obléká Tomáš Rigo.

Matěj Šín, jenž byl před reprezentační přestávkou nominován do výběru české dvacítky, odehrál v pátek zhruba půlhodinku z přípravného utkání ČR´20 proti Polákům. Nastoupil do hry těsně poté, kdy český výběr inkasoval jediný gól zápasu, a zůstal na hřišti až do konce. Po utkání přišlo ovšem balení a stěhování. Matěj Šín byl povolán do výběru ČR U21! Připojil se k týmu a v sobotu odpoledne vyrazil se svými novými spoluhráči v Hradci Králové na svůj první trénink v mužstvu "Lvíčat".

V pondělí v 18 hodin nastoupí "Lvíčata" v Hradci Králové k přípravnému utkání se Slovenskem a Matěj Šín bude netrpělivě čekat na své první minuty v reprezentační jedenadvacítce. Pokud se jich dočká, může se stát, že se uprostřed hřiště bude střetávat s Tomášem Rigem, který obléká dres slovenské jedenadvacítky. V dresů "Sokolíků" odehrál Tomáš Rigo ve čtvrtek přes sedmdesát minut utkání s Chorvatskem a podílel se na konečné remíze 2:2. 

5
Jiří
Boula
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
20
Abdullahi
Tanko
9
David
Buchta
12
Tomáš
Rigo
15
Patrick
Kpozo
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
28
Filip
Kubala
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych