před 2 dny
Aktuální zprávy

Matěj Šín: Reprezentace? jsem nadšený!

Měl svůj velký podíl na tom, že se "Lvíčatům" podařilo stoprocentně zvládnout poslední dva kvalifikační duely o postup na "malé EURO". Do obou utkání, ve Walesu i doma s Litvou, odchovanec Baníku MATĚJ ŠÍN výrazně zasáhl, do toho s Litvou nastoupil dokonce v základní sestavě!

Matěji, vrátil jste se z úspěšného reprezentačního srazu, česká jedenadvacítka i s vámi vybojovala účast v baráži o evropský šampionát. Jak jste s tím, co jste na srazu spokojen?

Jsem moc spokojený, můžu říct, že i nadšený. Byl to úspěšný sraz jak pro mužstvo, tak i pro mě samotného. 

Zahrál jste si v obou utkáních, čekal jste, že by se to mohlo stát?

Pokud mám být upřímný, nečekal jsem to vůbec! Byl jsem připravený být vděčný za jakoukoliv chvilku, po kterou bych se na hřišti případně objevil. Že to bude v obou zápasech s takovou minutáží a v zápase s Litvou dokonce v základní sestavě, to jsem nečekal ani náhodou. Už těch zhruba pětadvacet minut proti Walesu mě příjemně překvapilo. A to jsem ještě nevěděl, že proti Litvě půjdu od první minuty.

Ve druhé půli duelu ve Walesu jste střídal Adama Karabce. Hra byla v té fázi hodně rozháraná. Český tým sice vedl 2:0, nicméně ani jedna strana nebyla v té chvíli schopna podržet déle míč. Jak těžké pro vás bylo do takového průběhu hry nastoupit?

Bylo to těžké. I protože že Velšané hráli hodně tvrdě, hodně skluzů, hodně faulů, nic prospěšného pro plynulejší hru. Chtěl jsem tu hru v prvé řadě trochu uklidnit a míč trochu déle podržet. Což se, myslím, časem podařilo.

Kdo utkání viděl, musela jej zaujmout situace, kdy jste s míčem na noze díky dobré kličce obehrál hráče soupeře, díky čemuž se vám na pravé straně na půlce soupeře otevřel velký prostor pro samostatný výpad. Vy jste ale hru trochu překvapivě zabrzdil a volný prostor jste k úderu nevyužil...

Vím přesně, o které situaci mluvíte. Šlo o to, že hra byla v té chvíli už nějakou dobu hodně nahoru dolů, kluci toho v tom časovém úseku hrozně moc naběhali a mi šlo v té chvíli o to to na chvíli zastavit, podržet a dát jim prostor ke krátkému oddechu. I já jsem možná v tom okamžiku cítil nějakou dílčí vyčerpanost. Ale spoluhráči tenhle můj záměr pochopili a taky ho pak ocenili.

Utkání skončilo úspěchem, vyhráli jste 2:1. Kdy jste se dozvěděl, že v úterý půjdete do základní sestavy?

V neděli. Když nám trenér sestavu přečetl. Řekl jsem si, aha? Tak to ode mě asi v tom Walesu nebylo tak špatné! A měl jsem hroznou radost.

Přišla nervozitka?

Nervozitka přišla, samozřejmě! Ale jak se blížil zápas, začala ustupovat a čím dál víc jsem se těšil.

V sestavě trenéra Suchopárka jste se objevil poněkud níž, než na co jste zvyklý v Baníku...

To je pravda, nebyl to úplně můj post, ale trenér mě tam postavil s nějakým taktickým úmyslem, ten jsem plnil a zápas nám vyšel. Vyhráli jsme, takže bylo asi vše, jak mělo být. A jsem rád, že jsem tomu mohl pomoct.

Soupeře pro baráž určí české jedenadvacítce čtvrteční los. Koho z pětice Belgie, Chorvatsko, Finsko, Gruzie, Norsko si vy sám přejete?

Finsko nebo Gruzii.

37
Matěj
Chaluš
41
Mikuláš
Kubný
6
Michal
Fukala
12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
17
Michal
Frydrych
18
Roan
Nogha
30
Dominik
Holec
24
Jan
Juroška
20
Abdullahi
Tanko
19
David
Lischka
23
Issa
Fomba
33
Erik
Prekop
9
David
Buchta
7
Karel
Pojezný
10
Matěj
Šín
95
Daniel
Holzer
2
Emannuel
Uchenna Aririerisim
28
Filip
Kubala
15
Patrick
Kpozo
35
Jakub
Markovič
13
Samuel
Grygar
66
Matúš
Rusnák
32
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
14
Radim
Šudák