po 18.9.2023
A-tým

Matěj Šín: Musíme vzít bod, teď porazit Zlín

Osmnáct sekund na hřišti a dva doteky s míčem? I tak málo může stačit ke vstřelení gólu.

Byl to rozhodně jeden z nejrychlejších gólových zápisů střídajícího hráče v historii klubu. Matěj Šín vyběhl v průběhu 86. minuty na trávník, v čase 86:00 byl balon uveden do hry a v čase 86:18 už běžel slavit pod baníkovský kotel. Co se během té chvilky stalo?

Baník rozjel rychlý brejk středem hřiště, Ladislav Almási posunul balon do strany Abdullahi Tankovi, který si ho v šestnáctce zasekl a vrátil do druhé vlny nabíhajícímu Matěji Šínovi. Ten si balon první dotekem připravil na střelu a levačkou ho pak po zemi poslal ke vzdálenější tyči.

„Bylo to všechno hrozně rychlé. Měli jsme brejk, Tanky mi to pak dal a já to chtěl nějak propálit na zadní tyč. Naštěstí to tam prošlo,“ popisoval mladý odchovanec Baníku, po jehož prudké umístěné ráně se domácí brankář Jedlička natahoval zbytečně.

Poslední povzbuzení pro střídajícího hráče u postranní lajny obvykle zní: „běž tam a dej gól.“ Mladý záložník přání všech baníkovců vyplnil neuvěřitelnou rychlostí.

„Bojujeme až do konce. S Hradcem jsme rozhodli v nastaveném čase, teď těsně před koncem. Musíme být rádi aspoň za bod a teďka v sobotu doma vyhrát se Zlínem,“ řekl Matěj Šín, jehož trefa prodloužila neporazitelnost Baníku v soubojích s Bohemians už na dvanáct zápasů. V Ďolíčku pak Slezané neprohráli už šest let.

12
Tomáš
Rigo
5
Jiří
Boula
7
Karel
Pojezný
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
28
Filip
Kubala
35
Jakub
Markovič
9
David
Buchta
24
Jan
Juroška
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
29
Ladislav
Takács
10
Matěj
Šín
77
Gigli
Ndefe
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
11
Eldar
Šehić
15
Patrick
Kpozo
4
Robert
Mišković
21
Jiří
Klíma
20
Abdullahi
Tanko