so 27.1.2024
A-tým

Matěj Šín: Moje góly? Kolektivní práce!

Byl jednou z nejvýraznějších postav úvodního duelu Baníku na herním soustředění v Turecku. Jeho dva góly znamenaly obrat ve skóre, byl aktivní po celou dobu svého pobytu na hřišti. MATĚJ ŠÍN, ale nejen on, měl po utkání dost důvodů k tomu být spokojen. A s ním celý Baník, který porazil Oboloň Kyjev 3:1.

Jak jste utkání vnímal?

Bylo to hodně nahoru dolů, nějakých dvacet minut jsme se do toho nemohli dostat. Inkasovali jsme gól po naší chybě, ale pak jsme to otočili. Byli jsme přesnější, otočili jsme to a vyhráli jsme.

Vstřelil jste dva góly, to je na startu herního soustředění příjemné povzbuzení, že?

Je to radost, ale hlavně je to výsledek kolektivní práce. U toho prvního gólu to byla krásná akce s Filipem Kubalou, u druhého mi to krásně připravil Robert Miškovič. Prostě kolektivní práce.

Oba vaše góly byly výstavní, který se vám líbil víc?

Ten první byl hezčí. Nabíhal jsem si, viděl jsem Filipa Kubalu, pustil jsem mu to, on mi krásně vrátil zpátky a já už jsem to pak jenom uklízel na přední tyč. Druhý gól byl po brejku. Krásně mi míč přiťukl Robert Miškovič, já už jsem jenom pálil na zadní tyč. Naštěstí to tam propadlo.

V utkání dostalo šanci několik mladých hráčů Baníku, zejména ve druhém poločase tvořili mladíci výraznou část sestavy. A rozhodně nezklamali, ba právě naopak. Vnímal jste to stejně?

Vnímal, rozhodně. Jsem rád, že tady hodně mladých kluků je a že dostávají šanci. Věřím, že to tak bude pokračovat.

4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
26
Filip
Blažek
19
David
Lischka
11
Eldar
Šehić
10
Matěj
Šín
28
Filip
Kubala
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
13
Samuel
Grygar
77
Gigli
Ndefe
24
Jan
Juroška
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
29
Ladislav
Takács
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
21
Jiří
Klíma
7
Karel
Pojezný