ne 19.2.2023
A-tým

Matěj Šín: Gól možná docením časem

Na porážce to nezměnilo nic, přesto to v osobní rovině mohlo malé vítězství být. Matěj Šín završil svou úspěšnou bitvu s vážným onemocněním prvním ligovým gólem, který v sobotu vstřelil do sítě Zbrojovky Brno.

„S odstupem času ten gól třeba ještě docením, teď ale převažuje velké zklamání. Určitě jsem to neměl nastavené tak, že bych se upínal na první gól. Pro mě byla velká radost, že jsem se mohl vrátit zpátky. Byl bych samozřejmě raději, kdybych ten gól dal ve vítězném zápase,“ řekl Matěj Šín po utkání.

Čekání na jeho první ligovou trefu trvalo velmi krátce. Spousta jiných hráčů by mu mohla závidět. Osmnáctiletý záložník ho dokázal vstřelit už ve svém devátém prvoligovém startu. A navrch velmi zkušeným zakončením levačkou po přihrávce Jiřího Fleišmana.

„Chtěl jsem to takhle zakončit, na přední tyč. Musím ale ocenit i přihrávku Flajšiho, který mi dal krásný balon. Uvidím, kolik mě to bude stát, to mi Kuzma teprve spočítá,“ prohlásil Matěj Šín.

Baník podle jeho názoru měl na to, aby z Brna přivezl bodový zisk. „První poločas se nám moc nepovedl, ale myslím, že ve druhém jsme tlačili. Je škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Místo abychom vyrovnali, pak dal druhý gól soupeř. Šance na vyrovnání tam ale byly. Ještě na úplném konci ta hlavička Tijiho. Je to škoda, proti Hradci musíme zabrat,“ dodal odchovanec baníkovské akademie.

4
Robert
Mišković
35
Jakub
Markovič
5
Jiří
Boula
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
19
David
Lischka
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
9
David
Buchta
21
Jiří
Klíma
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
12
Tomáš
Rigo