čt 13.7.2023
A-tým

Matej Madleňák už je hráčem Baníku!

Baník finalizoval transfer Mateje Madleňáka. Čtyřiadvacetiletý slovenský levý obránce nebo záložník přichází na Bazaly z MFK Ružomberok na roční hostování s opcí.

Také rodák z Oravy patří k hráčům, kteří se už s Baníkem několik týdnů připravují na novou sezonu, doposud to bylo však pouze na bázi souhlasu mateřského klubu.

„Mateje jsme přivedli okamžitě poté, co se nám na delší dobu zranil Jiří Fleišman, ale Baník ho dlouhodobě sledoval a měl ho už z dřívějška mezi vytipovanými hráči. Jedná se o perspektivního kluka, který se ve svém věku stále může zlepšovat, a my také věříme, že ho dokážeme výkonnostně ještě posunout,“ řekl šéf sportovního úseku FC Baník Ostrava Luděk Mikloško.

Odchovanec Ružomberoku odehrál za MFK 115 zápasů jako levý záložník či levý obránce a zaznamenal v nich 12 gólů. S klubem si zahrál i čtyři zápasy v pohárech v Evropské konferenční lize a Evropské lize a v minulé sezoně se už probojoval do širší nominace slovenské reprezentace jako náhradník. Baník je teprve jeho druhým seniorským klubem: jako žák začínal v rodné Oravské Jasenici, od čtrnácti let pak hrál pouze v Ružomberoku.

9
David
Buchta
35
Jakub
Markovič
24
Jan
Juroška
13
Samuel
Grygar
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
4
Robert
Mišković
11
Eldar
Šehić
7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
15
Patrick
Kpozo
26
Filip
Blažek
20
Abdullahi
Tanko
17
Michal
Frydrych
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
28
Filip
Kubala