před 3 dny
A-tým

Matěj Chaluš: Cítil jsem, že tu o mě opravdu stojí

Prožil hektický pátek při příchodu do Ostravy, ale teď už se vše vrátilo do běžné fotbalové rutiny a standardního tréninkového režimu. Matěj Chaluš už se na soustředění v Opalenici sžívá s novými spoluhráči.

Pátek byl dost divoký. Co všechno tomu ale předcházelo, než jste podepsal smlouvu?

Asi před třemi týdny mi manažer řekl, že je tu zájem od Baníku. Řešil jsem i jiné možnosti a nabídky. Ale jak čas plynul, zájem Baníku sílil a krystalizoval konkrétně. Pak jsme si to s agentem vyhodnotili, že takový vážný zájemce už v tomto přestupovém okně nebude. Shodli jsme se, že to je nejlepší řešení. Baník má ambice a od prvního dne vidím, že jsem udělal dobré rozhodnutí.

Čím vás Baník přesvědčil?

Jak už jsem naznačil, ten zájem Baníku byl opravdu největší. Několikrát jsem mluvil ať s trenérem Pavlem Hapalem, ale i pány Mikloškem a Bělákem, a cítil jsem, že ten zájem je opravdu velký. Nastínili mi ambice a plány se postupně zlepšovat. Já jsem ambiciózní, chci hrát o vysoké příčky. To bylo pro mě to hlavní. I ty další kroky, například že udrželi Eweho, mě v tom utvrzují. Zachytil jsem, že je tu šance, že by se mohl stavět na Bazalech nový fotbalový stadion. To všechno jsou velice pozitivní signály o tom, jak to funguje.

Co vám na první dobrou naskočí, když slyšíte Baník?

Pamatuju si ještě jako kluk, když Baník vyhrál na Spartě 2:1. To byla ta jeho poslední nejúspěšnější éra, je to snad patnáct let dozadu (přesně květen 2008 – pozn.). Pak se znám velmi dobře s Ondrou Šašinkou a Denisem Granečným z mládežnické repre. Hodně jsme toho spolu odehráli. A samozřejmě fanoušci. Je obdivuhodné, v jakých počtech dokáží jezdit na venkovní zápasy třeba na druhý konec republiky. Dělají skvělou atmosféru a opravdu se těším na to, až to zažiju sám na vlastní kůži. I tohle hrálo roli v rozhodování.

Proti Štětínu jste ještě utkání vynechal...

Dohodli jsme se s trenérem, že by to bylo hodně narychlo. Absolvoval jsme dva takové více kondiční tréninky. Mám ještě drobné tréninkové manko z minulých dnů. Bylo by to dost rychlé. Ale během pár dnů budu ready.

0
Jakub
Markovič
0
Filip
Kubala
0
Daniel
Holzer
0
Jan
Juroška
0
Ladislav
Almási
0
Jiří
Boula
0
Tomáš
Rigo
0
Michal
Frydrych
0
Jiří
Klíma
0
Abdullahi
Tanko
0
Samuel
Grygar
0
David
Buchta
0
Jiří
Letáček
0
Patrick
Kpozo
0
Eldar
Šehić
0
David
Lischka
0
Karel
Pojezný
0
Matěj
Šín
0
Paixao da Silva
Ewerton