út 4.10.2022
Aktuální zprávy

Luděk Mikloško novým šéfem sportovního úseku

Luděk Mikloško posiluje exekutivu Baníku. Šedesátiletý bývalý excelentní gólman byl jmenován novým členem představenstva klubu a šéfem sportovního úseku.

Někdejší dlouholetý brankář West Hamu United se po bezmála 33 letech znovu stává součástí Baníku, který ho pro vrcholový fotbal vychoval, a odkud v lednu 1990 odešel na úspěšné angažmá na Ostrovy.

„Rozhodli jsme se ho oslovit z několika důvodů. Z řady rozhovorů, které jsme spolu vedli, i svým pohledem na fotbal mě přesvědčil, že má Baníku co dát. Když k tomu připočteme jeho vztah k Baníku a dlouholeté manažerské zkušenosti ze zahraničního i tuzemského fotbalu, je pro nás cenné takového člověka v klubu mít,“ řekl předseda představenstva a majitel klubu Václav Brabec.

Luděk Mikloško přebírá zodpovědnost za sportovní řízení klubu. „Naší aktuální prioritou je postavení áčka v tabulce a s tím spojená aktivita směrem k nadcházejícímu přestupovému období.“

Alois Grussmann v Baníku zůstává a nadále bude pokračovat v manažerské práci.

„Takových pracovitých lidí se zkušenostmi a charakterem je málo a jsem rád, že Lojza v Baníku je. Cítíme, že jedny z věcí, na kterých teď rovněž musíme zapracovat, jsou vytvoření koncepce skautingového oddělení a zkvalitnění procesu posunu jednotlivých hráčů mezi kategoriemi až do dospělého fotbalu, což by teď měla být hlavní Lojzova parketa,“ řekl Luděk Mikloško.

7
Karel
Pojezný
19
David
Lischka
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
13
Samuel
Grygar
26
Filip
Blažek
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
24
Jan
Juroška
10
Matěj
Šín
11
Eldar
Šehić
4
Robert
Mišković
12
Tomáš
Rigo
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
35
Jakub
Markovič
77
Gigli
Ndefe
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
29
Ladislav
Takács
20
Abdullahi
Tanko