st 30.8.2023
A-tým

Ladislav Almási: Věřím, že mi ty góly pomůžou

První dva góly v nové sezoně si konečně připsal slovenský útočník Ladislav Almási. A zajistil jimi pohárový postup Baníku na půdě třetiligového Hlučína.

Jak se vám hrálo?

Všichni víme, jaké jsou pohárové zápasy. Když nedáte první gól, pak to je velmi těžké. Soupeř byl na nás dobře připravený. Musím je pochválit, že chtěli tvořit a nenakopávali vůbec a snažili se rozehrávat. Ale ta kvalita se ukázala a zaslouženě jsme vyhráli. Jenom těch gólů mohlo být asi trošku více.

Co vám po utkání řekl váš bývalý trenér Ondřej Smetana, se kterým jste se krátce bavil?

Vyčítal mi, že jsem si ty góly mohl nechat na jindy. (úsměv) A ne se chytit zrovna proti nim. Ale já jsem samozřejmě rád, že jsem to protrhl.

Minimálně další gól jste mohl přidat ze sóla na gólmana, po kterém jste nakonec obdržel žlutou kartu.

Já si osobně myslím, že to byla penalta. Balon mi na tom kluzkém terénu trochu utekl, snažil jsem se gólmana obejít, ale nepovedlo se. Naštěstí jsem pak dal ještě jeden gól. Patička? Chtěná! (úsměv)

Jak jste snášel ty tři měsíce bez vstřelené branky?

Když delší dobu nedáte gól, pak ta hlava s vámi trochu hraje. To asi každý útočník může potvrdit, že to je těžké. Ale když se vám naopak daří, zase to stojí za to a má cenu si to vybojovat. Každý útočník to období střelecké prázdnoty zažije. Ale já věřím, že ta tvrdá práce v tréninku se mi vyplatí a vrátí, a že konečně přijdou góly i v lize.

17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
21
Jiří
Klíma
15
Patrick
Kpozo
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta
4
Robert
Mišković
10
Matěj
Šín
29
Ladislav
Takács
30
Jiří
Letáček
26
Filip
Blažek
24
Jan
Juroška
28
Filip
Kubala
0
Paixao da Silva
Ewerton
5
Jiří
Boula
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar