so 1.10.2022
A-tým

L. Almási: Bylo tam všechno, ale chyběly milimetry

Kdyby jen on proměnil své šance, které si během zápasu vypracoval, Baník by se teď radoval ze tří bodů. LADISLAV ALMÁSI byl na hrotu útoku hodně cítit. Do šancí se dostával, střílel velmi nebezpečně, jen jediné tomu chybělo. Gól...

Jak byste utkání s Českými Budějovicemi co nejvýstižněji popsal?

Byl to přesně ten zápas, který bychom mohli hrát ještě tři hodiny, a ten druhý gól bychom snad nedali. Dvacet střel, nebo kolik, brankář měl i štěstí, mě vychytal asi čtyřikrát, nevím kolik břeven, tyčka... Myslím, že kdybychom dali ten gól na 1:2 dřív, ještě bychom to určitě otočili. Bohužel, byl to den blbec.

Baník měl hodně šancí, proměnil jen jedinou. Proč ne více?

Nejvíc můžu asi hodnotit ty své šance. V té první jsem měl míč nejdřív převzít a zakončovat až potom. Střílel jsem hned, protože nevěděl, že jsem ve vápně sám. Tu následnou hlavičku mi chytil pěkně a ty dvě střely potom taky. Možná jsem to mohl lépe trefit, ale ani jedna ta střela nebyla špatná a já musím pochválit brankáře Dynama, že měl dobrý zápas. Byl jednoznačně nejlepším hráčem Budějovic. A ty ostatní šance, kdy to tam skákalo po čáře... No, prostě den blbec. Chcete dát gól, možná chcete až moc, ale prostě vám to tam nespadne.

Proč? Chyběl důraz?

Kdo hrál fotbal, takový zápas zažil. Minule na Spartě jsme jednou vystřelili a dali jsme gól. Sparta se po tom zápase cítila asi jako my teď. Tlačili, ale dali jen jeden gól, my jsme dnes taky tlačili, a taky jsme dali jen jeden. Jestli chyběl důraz? Důraz tam, myslím si, byl. Byly tam centry, bylo tam všechno. Chyběly centimetry. Milimetry. 

Hosté měli minimum šancí, ale dali dva góly...

To je přesně to "nedáš - dostaneš". My jsme dostali góly z ničeho. Udělali jsme dvě chyby vzadu a soupeř z nich profitoval. Je to škoda, ale dnes to nebylo o naší obraně. Bylo to o útoku. Ty šance jsme měli proměnit. Aspoň tři, abychom vyhráli. Byla to dnes naše chyba v útoku, ne chyba obrany.

Lze brát množství šancí, které si Baník v utkání vypracoval, jako pozitivum?

Ano, šance jsou pozitivum. Když je nemáte, gól vstřelit nemůžete. My jsme sice dnes taky dali jen jeden, ale když si je příště vytvoříme znovu, góly dáme. Tak to je, fotbal ti někde vezme, někdy ti vrátí. Dnes nám vzal, na Spartě nám trochu přidal, příště nám třeba zase přidá. 

Po dlouhé době jste nastoupil do utkání, dokonce v základu. Jak jste se cítil?

Cítil jsem se super. Až jsem překvapený, jak dobře. Bohužel, gól jsem nedal. Budu dál makat, jak jen budu moct, abych byl co nejdřív v co nejlepší formě.  

7
Karel
Pojezný
9
David
Buchta
15
Patrick
Kpozo
5
Jiří
Boula
28
Filip
Kubala
24
Jan
Juroška
77
Gigli
Ndefe
29
Ladislav
Takács
12
Tomáš
Rigo
13
Samuel
Grygar
20
Abdullahi
Tanko
0
Paixao da Silva
Ewerton
21
Jiří
Klíma
26
Filip
Blažek
10
Matěj
Šín
4
Robert
Mišković
19
David
Lischka
30
Jiří
Letáček
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
11
Eldar
Šehić