pá 7.10.2022
Aktuální zprávy

Katka Lachká bude bojovat o postup na ME!

Hned tři baníkovská jména se objevila v nominaci reprezentačního výběru fotbalistek do 17 let, které se na konci října pustí do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2023. Přímou nominaci obdržela útočnice Kateřina Lachká, mezi náhradnicemi figurují brankářka Anežka Zelenková a patnáctiletý talent, záložnice Karolína Krupníková.

Pro šestnáctiletou Kateřinu Lachkou, která stejně jako její dvě spoluhráčky figurující mezi reprezentačními náhradnicemi patří do základního kádru prvoligových žen Baníku, se nejedná o první pozvánku do národního týmu. Zkušenost s fotbalem na reprezentační úrovni už má. "Ale to neznamená, že by mě tahle pozvánka nepotěšila a že by to pro mě nebyla velká motivace. Mám z toho radost, na kvalifikaci se moc těším," poznamenala Kateřina Lachká. 

V prvním kvalifikačním turnaji, který se bude hrát ve dnech od 16. do 26. října v Maďarsku, si Češky s Kateřinou Lachkou v sestavě poměří síly s domácím celkem, pak s Norskem a nakonec s týmem Bosny a Hercegoviny. "Proti Maďarkám už jsme v minulosti jednou hrály a víme o nich, že jsou silné. Co čekat od Norek nebo týmu Bosny, to zatím nevím. Ale věřím, že na to, abychom se dostaly mezi postupující celky a prošly do druhé fáze kvalifikace, máme," dodala hráčka Baníku v barvách české reprezentace do 17 let.

15
Patrick
Kpozo
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
24
Jan
Juroška
4
Robert
Mišković
77
Gigli
Ndefe
0
Paixao da Silva
Ewerton
7
Karel
Pojezný
13
Samuel
Grygar
5
Jiří
Boula
10
Matěj
Šín
26
Filip
Blažek
35
Jakub
Markovič
17
Michal
Frydrych
30
Jiří
Letáček
21
Jiří
Klíma
28
Filip
Kubala
19
David
Lischka
20
Abdullahi
Tanko
12
Tomáš
Rigo
9
David
Buchta